Tomáš Batiz Rôzne

Tackajúca sa mikulášska mládež: Miesta, kde sa deti zašívajú s fľaškou

Teplejšiu časť roka si užívajú aj mikulášski tínedžeri. Žiaľ, často krát v spoločnosti alkoholu. V krčme by im naliať nemali, to ale pre mnohých nie je prekážkou...

Ilustračný obrázok k článku Tackajúca sa mikulášska mládež: Miesta, kde sa deti zašívajú s fľaškou
Foto: Barbara Dallosová

Partie neplnoletých Mikulášanov vyrážajú do ulíc predovšetkým v piatkové a sobotné večery. V podnikoch by im naliať nemali, tínedžeri sa ale vedia vynájsť. V meste majú niekoľko lokalít, kde sa zašijú s fľašou alkoholu. Mestskí policajti ich dôverne poznajú.

Parky sú klasika

Ako vysvetlil náčelník Mestskej polície (MsP) v Liptovskom Mikuláši Marián Jančuška, stálicou medzi takýmito lokalitami sú takmer všetky parky v Liptovskom Mikuláši. „Tieto osoby najčastejšie požívajú alkoholické nápoje v reštauračných zariadeniach a puboch, ale aj na miestach verejne prístupných (napr. parkoch),“ informuje Marián Jančuška.

Najmä počas voľna

Najkritickejšími dňami sú podľa šéfa mestských piatky a soboty, s príchodom letných prázdnin to ale budú skoro všetky dni v týždni. „Problémové sú najmä víkendy a večery v čase prázdnin,“ skonštatoval náčelník Mestskej polície v Liptovskom Mikuláši.

,,Zriedka sa stáva aj to, že nám ich nahlásia samotní občania. Často ich príslušníci nájdu sami, pretože už vedia, kde hľadať," uzatvára Marián Jančuška.

Mestská polícia v Liptovskom Mikuláši v tomto roku z preverovaných 45 mladistvých odhalila aj prípad použitia alkoholu. „MsP pravidelne vykonáva akcie na zistenie požívania alkoholických nápojov mladistvými a maloletými osobami. Od začiatku roku 2017 bol zistený jeden prípad požitia alkoholu mladistvou osobou,“ dodal Jančuška.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM