Romana Buganová Samospráva

Takýto bol deň bez áut v Mikuláši: Decká to na cyklochodníku poriadne rozbalili, FOTO

Liptovskomikulášska samospráva sa zapojila do kampane na podporu trvale udržateľnej mobility v mestách v rámci Európskeho týždňa mobility. V súvislosti s tým pripravila radnica zaujímavú akciu pre malých i veľkých, ktorá sa uskutočnila v piatok pri cyklochodníku.

Ilustračný obrázok k článku Takýto bol deň bez áut v Mikuláši: Decká to na cyklochodníku poriadne rozbalili, FOTO
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom podujatia je podporiť všetky formy mobility okrem auta. „V Liptovskom Mikuláši sme pripravili pre našich obyvateľov akciu na cyklochodníku s názvom Spoznajme náš cyklochodník. Každý čo sa zapojil, čo i len prešiel cyklochodníkom a stanovištiami, bol odmenený,“ uviedla Soňa Višňovská, vedúca oddelenia marketingu a podnikania na mestskom úrade.

Na piatich stanovištiach návštevníci našli stánky centra voľného času, radnice, mestskej polície, či informačného centra. Po cyklochodníku sa prešiel aj zástupca primátora Rudolf Urbanovič. „Zdravie a pohyb patria jednoznačne k sebe, keď chce človek niečo urobiť pre svoje zdravie, musí začať pohybom. Ja som veľmi rád, že hlavne mládež si dnes našla čas a využíva novovybudovaný cyklochodník aj na upevňovanie zdravia,“ vysvetlil iniciatívu mesta.

Dopoludnie patrilo predovšetkým deťom zo základných a materských škôl, ktoré prichádzali k jednotlivým stanovištiam na kolobežkách, bicykloch, či po vlastných. Vo veľkom sa však o akciu zaujímala aj široká verejnosť.

Európsky týždeň mobility v Liptovskom Mikuláši
14
Galéria
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM