Slávka Kellová Kultúra

Tanečné divadlo ATak vystúpi v Liptovskom Mikuláši

Predstavenie, ktoré rozpráva o mrazivej hrozbe spánku duše človeka, ktorý prestane milovať. Ak chcete vidieť, ako môže ľudská duša zamrznúť a ako sa Boh neustále snaží roztopiť toto ľadové väzenie svojou láskou, príďte 8. apríla 2011 do Domu kultúry

Tanečné divadlo ATak pôsobí na Slovensku už 12 rokov a zameriava sa na „atakovanie“ publika neverbálnou – tanečnou formou. Predstavenia ATak-u vychádzajú z kresťanského zázemia tvorcov aj účinkujúcich. Túžia sa deliť s darmi a talentami, ktoré dostali od Boha a súčasne odovzdávať touto formou kúsok Jeho pravdy, dobra a krásy.

Nové dielo, v poradí už 16. inscenácia, má názov zimOsen a upozorňuje na stav duše bez lásky, ktorá môže veľmi ľahko zamrznúť. Z človeka, ktorý prestane milovať, sa stáva čudák odmietajúci Slnko. Má radšej tmu a noc a Zima si ho môže ľahko podmaniť. Slnko je však vždy mocnejšie a svojim teplom dokáže premôcť aj najsilnejšie mrazy. Je to akási variácia na Andersenovu Snehovú kráľovnú na spôsob ATaku, s výrazným „kristologickým“ posolstvom zosobneným v postave Slnka. Viac informácií nájdete na www.tdatak.sk.

Svojou vstupenkou podporíte aj krízové stredisko Dom Caritas sv. Kláry v Liptovskom Mikuláši

foto: ATak

atak
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM