Tomáš Batiz Správy

Tankodrom na Štefánikovej: Radnica prezradila, kedy chce rekonštruovať

Obyvateľov bytoviek na Štefánikovej ulici trápi už niekoľko rokov zlý stav príjazdovej cesty pred hlavné vchody.

Ilustračný obrázok k článku Tankodrom na Štefánikovej: Radnica prezradila, kedy chce rekonštruovať
3
Galéria
Foto: Tomáš Batiz

Obyvatelia vnútroblokov na Štefánikovej ulici trápi už niekoľko rokov nežiadúci stav príjazdovej cesty k obytným domom. Mikulášska radnica na teraz daný problém aspoň čiastočne vyriešila tým, že väčšie diery zaplnila štrkom. „O stave tejto vnútroblokovej komunikácie vieme. Tento rok bola opravená technológiou Patchmatic, ale z dlhodobého hľadiska je potrebná zásadná rekonštrukcia,“ skonštatovala Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Ako ďalej poznamenala Čapčíková, radnica bude dané cestné komunikácie rekonštruovať v roku 2019 ako veľkoplošnú opravu.

V kritickom stave je aj chodník na Štefánikovej ulici, ktorý by sa mal dočkaj potrebnej inovácie v priebehu budúceho roka. „Oprava chodníka je súčasťou projektu Vnútromestskej cyklotrasy za zamestnaním, na ktorej prvú etapu (ul. Štefánikova od stanice – Rachmaninov nám.) sme už získali financie z eurofondov a realizácia sa začne čoskoro,“ upresnila Čapčíková.

Podľa mikulášskej hovorkyne je tento úsek chodníka taktiež pripravený na opravu a žiadosť o eurofondy vedenie mesta už podalo. „Čakáme na vyhodnotenie a veríme, že keďže bola podporená 1. etapa, budeme úspešní aj pri tejto etape s termínom realizácie v roku 2019,“ dodala Čapčíková.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM