Michal Paška Futbal

Tatran do sezóny vstúpil prehrou

V úvodnom zápase nového ročníka druhej futbalovej ligy MFK Tatran Liptovský Mikuláš na domácom trávniku prehral najtesnejším rozdielom s Moldavou nad Bodvou.

Zápas sa začal s 15. minútovým meškaním, pretože rozhodcovskej trojici sa pokazilo auto pri Liptovskej Osade.

V úvode mali viac z hry domáci hráči, ale Latiak mieril nepresne. Domáci Kočan skúšal v 6. min šťastie strelou z uhla, ale Vojtaško v bránke Moldavy si s ňou poradil. V 13. min Bezák vystrelil spoza šestnástky, lopta sa odrazila od hráča hostí, ale brankár Moldavy bol pozorný. Prvý strelecký pokus Moldavy sa zrodil v 19. min – postaral sa oň Zajac, ktorý ale mieril nepresne. V ďalšej časti hry diváci neboli spokojní s viacerými nepresnosťami hráčov Tatranu.

V 29. min strieľal domáci kapitán Latiak, ale s jeho pokusom Vojtaško nemal veľa práce. V 35. minúte hlavičkoval v pokutovom území vedľa mikulášskej bránky Garčár. O minútu na to dobrý center domáceho Bezáka nenašiel adresáta. V závere polčasu mala Moldava dobrú príležitosť na otvorenie zápasového skóre, no Šavol sa zaskvel pri strele Ribára zblízka.

Po prestávke mali hostia v 57. minúte výhodu priameho kopu a pri domácich stálo šťastie – trafili brvno. Po hodine hry vystrelil Latiak, brankár hostí jeho strelu kryl. Úvodný gól videli diváci v 66. minúte. Jeho autorom bol po vyšachovaní mikulášskej obrany Frizoni. V 68. minúte po rohu Latiaka hlavičkoval Šupej, brankár jeho pokus vytlačil nad bránku. Tatran sa snažil o vyrovnanie, strela Bezáka v 73. minúte bola prislabá.

Mohlo sa potvrdiť nedáš-dostaneš, ale hosťujúci Ribár mieril nad bránku Šavola. Hneď na to mali hostia ďalšiu šancu, keď sa sám na Šavola rútil Romanowicz, ale situáciu nevyriešil podľa svojich predstáv – jeho strela išla nad. V 78. minúte zahrával priamy kop Latiak a na smolu domácich trafil do tyčky.

V závere už žiadny z tímov neskóroval a tak Mikulášania novú sezónu odštartovali prehrou.

Toto si o zápase myslia tréneri:

Pavol Strapáč (Liptovský Mikuláš): „Zápas sa mi hodnotí ťažko. Pre štyri žlté karty nám chýbal kanonier Tomko, čo bolo na ihrisku poznať. V prvom polčase sme boli lepší, v druhom sme pri šanciach mali smolu. Som veľmi sklamaný z prehry, zápasu by viac svedčala remíza.“

Miroslav Čopjak (Moldava nad Bodvou): „Bol to ťažký zápas. Som veľmi rád, že sme ho vyhrali. Domáci v prvom čase nakopávali lopty a vypracovali si dve dobré príležitosti. Cez polčas bol v našej kabíne „rachot“, ktorý pomohol. V druhej časti hry sme hrali disciplinovanejšie. Sme radi, že sme získali tri body. Bola to ťažko vydretá výhra.“

Liptovský Mikuláš – Moldava nad Bodvou 0:1 (0:0)

Gól: 66. Frizoni. Rozhodovali: Michlian – Bednár, Martiš. Divákov: 490. **Žlté karty: **Kapláň – Smačár, Zajac. **Liptovský Mikuláš: Šavol – Kmeť, Paděra, Kapláň, Latiak, Šupej, Rezer (85. Legerský), Bezák, Šlosár (Pastva), Kočan (80. Maťko), Virgala. **Moldava: Vojtaško – Bališ (13. Romanowicz), Labun, Smačár, Handzuš, Ojirogbe, Ribár, Zajac, Frizoni (85. Schnurer), Garčár (40. Staňo), Pontus.

Vyjadrenia trénerov sme pridali o 20:34 hod.

text: Michal Paška foto: -jvk-

futbal_LM_Moldava
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM