Tomáš Batiz Futbal

Tatran doma nezaváhal: V nadstavbe s prvým víťazstvom

Futbalisti Liptovského Mikuláša na domácom ihrisku nezaváhali. Na víťazstvo potrebovali iba jeden gól.

Ilustračný obrázok k článku Tatran doma nezaváhal: V nadstavbe s prvým víťazstvom
Foto: Tomáš Batiz

Úvod prvého zápasu nadstavbovej časti patril hosťom. V 4. minúte nepotrestal zaváhanie Dos Santos, ktorý v nájazde neuspel proti Šavolovi. Po pár minútach sa Šamorín dostal do ďalšej šance, ale Králikov pokus skončil nad mikulášskou bránou. Naopak, domáci pohrozili po prvýkrát v 25. minúte, ale Jasenovského hlavička skončila tesne vedľa. Skóre sa nakoniec na Liptove menilo v 34. minúte, po tom čo Papajov center usmernil do brány Matić.

„Hostia celý zápas hrozili z rýchlych protiútokov a až na jeden prípad na začiatku zápasu, keď brankár Matej Šavol zneškodnil samostatný únik a podržal nás sme to zvládli na výbornú,“ zhodnotil po zápase Jozef Majoroš, tréner Liptovského Mikuláša.

V druhej polčase boli diváci svedkami atraktívneho a kombinačného futbalu. Domáci sa mohli dostať v 60. minúte do dvojgólového vedenia, ale Jasenovský zlyhal v koncovke. Hra stratila na tempe až v poslednej dvadsaťminútovke, navyše v 87. minúte sa predčasne pod sprchy porúčal Aubana. „Snažili sme sa hrať vpredu po krajných vertikálach, čo sa nám darilo. Vytvorili sme si niekoľko výborných gólových príležitostí. Škoda, že sa ujala len jedna Gorana Matića. Dôležité bolo, že sme ovládli stred ihriska a vyhrávali väčšinu osobných súbojov,“ dodal tréner Tatranu.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FC ŠTK 1914 Šamorín 1:0(1:0)

  • Góly: 34. Matić
  • MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Šimún, Očenáš, Janec, Papaj (88. Kreva), Andrić, Poremba, Matić, Jasenovský (63. Laco), Kucharčík, Špilár (69. Ferenčík)
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM