Michal Paška Futbal

Tatran neodklial domácu smolu, už je posledný

MFK Tatran Liptovský Mikuláš neuspel ani v ôsmom stretnutí na domácom ihrisku. S rezervou MFK Ružomberok dnes prehral v zápase pätnásteho kola druhej futbalovej ligy 1:2. V tabuľke sa prepadol na poslednú priečku.

Futbalistov MFK Tatran Liptovský Mikuláš čaká ťažká zimná prestávka. Prispela k nej aj prehra v dôležitom zápase s rezervou Ružomberka. V ôsmich domácich zápasoch futbalisti Tatranu len trikrát remizovali, v ostatných meraniach síl ťahali za kratší koniec povrazu.

V zápase proti Ružomberku mal veľkú šancu na skórovanie v 6. minúte Labaška, ktorý zbadal, že gólman rezervy je mimo bránky, vystrelil, ale jeho pokus tesne minul brvno. Úvodné minúty patrili domácim, Ružomberčania sa ohlásili v 20. minúte po priamom kope. Skóre sa mohlo meniť v 36. minúte, keď Líšivka prihral Labaškovi, proti ktorému dobre zakročil hráč hostí. Následne to strelou skúšal domáci Paděra. Studená sprcha pre Tatran prišla v závere, keď inkasoval gól do šatne od Krbečeka, ktorý sa najlepšie zorientoval po skrumáži v šestnástke.

Tatran v polčase prestriedal a v úvode druhej časti mal veľkú šancu Šupej, ktorý tvrdo vystrelil a lopta skončila na brvne. O chvíľu to tiež strelou skúšal Memiševič. Domácim to nebolo nič platné, pretože v 55. minúte to už bolo 0:2 po druhom góle Krbečeka. O dvadsať minút sa blysol v domácej bránke Šavol pri Ondrekovej príležitosti. Šancu na obrat si Mikulášania načali po hlavičke Karadziča zo 77. minúty – 1:2. Do konca stretnutia už nepadol žiadny gól a tak domáci fanúšikovia opäť odchádzali zo štadióna v Okoličnom sklamaní.

Peter Kurek, tréner Liptovského Mikuláša: „Hosťom môžem len zagratulovať k víťazstvu. Nesúhlasím s tým, že bolo zaslúžené. My sme im doslova obidva góly darovali. Čo z toho, že Šavol im potom chytí tri. V týždni sme sa pripravovali na defenzívne štandardné akcie, no hráči nepokryjú súpera. Druhý gól to bol nonsens. V úvode druhého polčasu sme mali dve veľké príležitosti. Hráč, ktorý z päťky nedá gól do prázdnej bránky, u mňa nie je útočník. Za stavu 0:2 sa už Ružomberku hralo dobre, otvárali sme hru, podarilo sa nám znížiť. Bolo to veľmi nervózne. Takéto laxné góly, aké inkasujeme, to si neviem vysvetliť. Hlavne ten druhý gól súpera bol neskutočný, nechápem, kde išiel brankár.“

Vladimír Rusnák, tréner Ružomberka: „Vedeli sme, že kto dá v derby zápase prvý gól, dostane sa na koňa. Dali sme ho my, rovnako aj druhý gól. Za stavu 0:2 sme mali vyložené šance, stretnutie sme mohli poistiť a rozhodnúť. Nakoniec domáci znížili, zdramatizovali zápas, ale myslím si, že sme vyhrali zaslúžene.“

MFK Tatran – MFK Ružomerok B 1:2 (0:1) Góly: 77. Karadzič – 43. Krbeček, 55. Krbeček. Žlté karty: Líšivka, Kmeť, Karadžič – Práznovský. Rozhodovali: Mirglot, Balko, Weiss. **Divákov: 410. **MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Labaška, Kmeť (53. Moravčík), Paděra (46. Memiševič), Šupej, Rezer, Bezák, Líšivka, Šlosár, Kočan, Karadžič. **MFK Ružomberok B: **Smieška – Janso, Kováč, Nagy, Ondrek, Chovanec (90. Lupták), Serečin (90. Gejdoš), Krbeček, Práznovský, Bielák, Šmahaj.

ilustračné foto: autor

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM