Tomáš Batiz Futbal

Tatran nešťastne prehral s Košicami, tréner Šino: Futbal nám ukázal škaredú tvár

Futbalisti Liptovského Mikuláša nestačili na domácom trávniku na Lokomotívu Košice. Tá o zisku troch bodov rozhodla až v samotnom závere stretnutia.

Ilustračný obrázok k článku Tatran nešťastne prehral s Košicami, tréner Šino: Futbal nám ukázal škaredú tvár
Zdroj: MFK Tatran Liptovský Mikuláš

Oba tímy začali stretnutie opatrne, do gólových príležitostí sa nedostávali a hralo sa najmä v strede ihriska. Prvú väčšiu príležitosť na skórovanie mali domáci v 24. minúte. Kotora poslal loptu do pokutového územia na Kapláňa, ktorý ju okamžite adresoval Stašovi. Jeho strelu hostia vyrazili, no rovno na nohu Lišivku, ktorý z prvej vystrelil, ale Brédovu bránu minul. Záver prvého polčasu patril domácim a vytvorili si viacero dobrých príležitostí, ktoré však nedokázali využiť. Jednu z najväčších šancí spálil v 36. minúte z výbornej streleckej pozície Staš a v 44. minúte Janecovu strelu hostia vyrazili rovno na Kapláňa, ktorý v obrovskej príležitosti poslal loptu nad bránu hostí.

Šance Liptákov

V prvej päťminútovke druhého polčasu si Liptáci vytvorili dve gólové príležitosti. V 47. minúte po Janecovej prihrávke pálil nad bránu Poremba. Zlomový bod zápasu prišiel v 70. minúte. Laco bol v pokutovom území faulovaný a rozhodca nariadil pokutový kop, ktorý Kucharčík bez problémov premenil.

Nešťastný záver

Košice dokázali vyrovnať už o štyri minúty, keď sa po chybe domácej obrany gólovo presadil Lukáš Horváth. Už to vyzeralo, že zápas skončí remízou 1:1, no hostia dokázali vedenie strhnúť sa svoju stranu tri minúty pred koncom riadneho hracieho času. Lukáš Horváth strelil svoj druhý gól v zápase, keď centrovanú loptu usmernil za Šavolov chrbát a stanovil tak na konečných 1:2. Lokomotíva Košice si tak zo zápasu odnáša plný bodový zisk, keď z minima šancí dokázala vyťažiť maximum.

„Nám dnes ukázal futbal škaredú tvár, pretože v prvom polčase mal súper jednu a my tri čisté gólové príležitosti, ktoré sme nepremenili. Druhý polčas sme vedeli, že po ťažkom týždni, kedy sme v nedeľu hrali v Seredi a v stredu pohár, tak tie sily budú dochádzať. Keď sme išli do vedenia veril som, že to už dotiahnem do úspešného konca. Súper mal v podstate dva strelecké pokusy, z ktorých dal dva góly,“ zhodnotil Jozef Šino, tréner Liptovského Mikuláša.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FC Lokomotíva Košice 1:2 (0:0)

  • Góly: 70. Kucharčík (pen.) – 74. Hotváth. 87. Horváth
  • MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Očenáš, Janec, Papaj, Poremba (71. S. Andrić), Staš, Lišivka, Kotora (87. Otruba), Kapláň (68. Laco), Kucharčík, Ondrek
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM