Pavol Tomčík Futbal

Tatran remizoval so silnými Michalovcami: Brčák si konečne otvoril strelecký účet

V 14. kole druhej futbalovej ligy sa v Okoličnom stretol beznádejne posledný Liptovský Mikuláš s ašpirantom na postup do Corgoň ligy z Michaloviec. Papierové predpoklady sa však v Liptove vôbec nenaplnili, a tak si hostia na Zemplín odviezli len bod za remízu 1:1.

Ilustračný obrázok k článku Tatran remizoval so silnými Michalovcami: Brčák si konečne otvoril strelecký účet
Zdroj: Dnes24.sk

Skóre stretnutia v 25. minúte otvoril domáci Andrej Brčák. Predsezónna posila Mikuláša z Dolného Kubína prišla na Liptov so statusom vychýreného strelca, avšak na prvý presný zásah v drese MFK Andrej čakal až do 14. kola. Gól prišiel po kvalitnom centri Petra Hofericu. Lopta sa dostala k Stašovi, ten projektil vrátil do vápna a Brčák hlavou takmer roztrhol sieť na Raškovej bráne.

Na 2:0 mohol po obrátke zvýšiť Hoferica. Kubena po ľavej strane prešprintoval polovicu ihriska, na pravo našiel spomínaného voľného kapitána Tatrana, ten vystrelil, ale gólmana Zemplínčanov na čiare bravúrne zaskočil Gallo. Ako sa neskôr ukázalo, tento moment napokon zverencov trénera Romana Vavroviča stál dva body. Hostia totiž vyrovnali na konečných 1:1 zásluhou premenenej penalty skúseného Janočka. Tú vyrobil Fuják, ktorý v pokutovom území nedovolene stiahol Kovaľa.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:0)
Góly: 25. Brčák – 64. Janočko (z pok. kopu)
Žlté karty: 63. Fuják, 75. Trnovský, 76. Jurky – 71. Vernon De Marco Morlacchi
Rozhodovali: Matúš – T. Somoláni, Vindiš
Divákov: 220
Zostava MFK Tatran: Šavol – Kubena, Staš (90. Moravčík), Brčák, Fuják, Milunovič, Balluch, Pastva, Hoferica, Trnovský, Jurky. Tréner: Roman Vavrovič

Roman Vavrovič (tréner Lipt. Mikuláša): „Dnes sme videli nadštandardný zápas z obidvoch strán. Podali sme jeden z najlepších výkonov v jesennej časti. Obrovská škoda Hofericovej šance na 2:0, ale i tak sme radi, že sme ustáli so silným súperom remízu.“

Jozef Bubenko (tréner Michaloviec): „Hráčov som upozorňoval na to, že to bude ťažký zápas, to postavenie domácich je klamlivé. Naše mužstvo podalo kompaktný výkon, škoda len, že sme naše šance nepremenili na góly. Remíza je spravodlivá.“

Jedna penalta namiesto dvoch?

Kopala sa jedna, ale mohli sa i dve. V 75. minúte prenikol do šestnástky súpera domáci Martin Trnovský. Prešiel cez jedného hráča, po kontakte s druhým spadol. Rozhodca Matúš však namiesto ukázania na biely bod vytiahol pre Trnovského žltú kartu za filmovanie. Reakcia Romana Vavroviča: „Videl som to síce z veľkej diaľky, ale poznám Trnovského. Nie je to hráč, ktorý má tendenciu filmovať. Ak tam bol čo i len minimálny kontakt brániaceho hráča, penalta sa mala kopať.“

Konečne to prišlo: Andrej Brčák si otvoril strelecký účet v drese Tatrana

Asi si ani ty sám nečakal, že prvý gól dáš až v 14. kole?
Áno, strelecky sa skutočne trápim. A nielen ja, ale i celé mužstvo. Trápime sa v koncovke. Dnes sme opäť vyhrávali, ale žiaľ bohu je z toho remíza. Myslím, že sme si zaslúžili zvíťaziť.

Prvý gól potešil?
Veru, potešil. Výbornú robotu tam odviedol mladý Staš, ktorý mi to tam napálil. Prakticky ma trafil do hlavy a ja som už nemal problém skórovať. Teší to.

Michalovce boli favoritom, ale vy ste siahali aj na tri body.
Áno, siahali. Zlomilo sa to pri šanci Peťa Hofericu. Keby bol skóroval, myslím, že by sme tento zápas už nepustili a zvíťazili by sme. Prišla však penalta, pykali sme a stratili dva body.

Ako si ty videl prienik Trnovského zo 75. minúty? Bolo to na penaltu?
Pre mňa je to ťažké posúdiť, nechcem sa k tomu vyjadriť. Rozhodca to posúdil, ako posúdil, viac k tomu nemám čo dodať.

Foto: http://web.mfkzemplin.sk/

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM