Tomáš Batiz Futbal

Tatran uspel na domácom trávniku: Najtesnejším rozdielom zdolal rezervu Žiliny

Futbalisti Liptovského Mikuláša privítali na domácom ihrisku rezervu Žiliny, s ktorou si poradili tesne 1:0.

Ilustračný obrázok k článku Tatran uspel na domácom trávniku: Najtesnejším rozdielom zdolal rezervu Žiliny
Foto: Tomáš Batiz

Domáci boli od začiatku zápasu aktívni. Už v prvej minúte mohol otvoriť skóre Otruba, no jeho prudká hlavička po Ondrekovom centri letela tesne mimo brány. O minútu neskôr si Kotora obišiel Herreru, dostal sa do pokutového územia a odcentroval. Lopta našla hlavu Papaja, ktorý poslal loptu pred bránku, no Otrubovi chýbalo pár centimetrov aby mohol z bezprostrednej blízkosti zakončovať do odkrytej brány. Stav zápasu sa napokon domácim podarilo otvoriť v deviatej minúte. Janec zahrával rohový kop a lopta preletela celým pokutovým územím až na Očenáša, ktorý bol faulovaný, no v páde dokázal poslať loptu do šibenice Mandousovej brány.

Hostia zvýšili aktivitu

V druhom polčase Žilina zvýšila aktivitu aj držanie lopty, no do gólových príležitostí sa dostať nevedela. Naopak v 50. minúte našiel Papaj v pokutovom území Kotoru, no jeho zakončenie nebolo ideálne a Mandous loptu bez problémov chytil. V 70. minúte si domáci takmer poriadne zavarili. Po Slukovom centri sa Kucharčík so Šavolom nezhodli a takmer si loptu vrazili do vlastnej brány. V 76. poslal Šušolík loptu do pokutového územia, kde mali hostia možnosť v neprehľadnej situácii zakončiť, no bránu napokon neohrozili.

Gól už nepadol

O minútu neskôr mali príležitosť navýšiť svoje vedenie domáci, keď sa po peknej kombinácii dostal k strele spoza pokutového územia Slobodan Andrić, ale jeho zakončenie letelo len ponad bránu. Tesne pred koncom duelu bol ešte za druhú žltú kartu vylúčený Šušolík a domáci si tak najtesnejšie jednogólové vedenie dokázali ustrážiť a zo zápasu si tak zaslúžene odnášajú plný bodový zisk.

Jozef Šino, tréner MFK Tatran: „Pre nás to bol veľmi dôležitý zápas. My sme sa veľmi dobre na Žilinu pripravili. Mali sme konečne dobrý vstup do zápasu a vedeli sme, že ich treba vysoko napádať, čo sa nám aj darilo. Konečne sme doma neinkasovali ako prvý a v prvom polčase sme mali dostatok gólových príležitostí a mohli sme rozhodnúť o zápase. Premieňanie gólových príležitostí bolo v tomto zápase z našej strany slabé. Mužstvo si dnes zaslúži absolutórium za taktickú disciplínu, nasadenie, bojovnosť. Myslím si, že sme vyhrali úplne zaslúžene.“

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MŠK Žilina B 1:0 (1:0)

  • Góly: 9. Očenáš
  • MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Očenáš, Janec, Papaj (86. Kapláň), S. Andrić, Poremba, Kotora, D. Andrić (72. Staš), Kucharčík, Otruba (78. Laco), Ondrek
Zdroj: MFK Tatran Liptovský Mikuláš
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM