Tomáš Batiz Futbal

Tatran zavŕšil jesennú časť víťazne: Doma zdolal Púchov

Futbalisti MFK Tatran Liptovský Mikuláš si v poslednom jesennom kole 2. ligy poradili na domácom trávniku s Púchovom. O všetkom rozhodol jediný presný zásah.

Ilustračný obrázok k článku Tatran zavŕšil jesennú časť víťazne: Doma zdolal Púchov
Foto: Michal Paška

Prvú väčšiu príležitosť si už v šiestej minúte vypracovali hostia. Po viacerých zblokovaných strelách sa do dobrej streleckej pozície dostal Michlík, no jeho zakončenie Gábriš vyrazil a domáci loptu odkopli. O dve minúty neskôr mohli ísť do vedenia domáci. Bartoš na pravej strane vysunul Adama Krčíka, ktorý prízemným centrom v pokutovom území hľadal Bobčeka. Stav stretnutia sa napokon podarilo otvoriť domácim v 18. minúte, keď sa Bartoš uvoľnil po pravej strane, prihrávkou našiel Káčeríka, ktorý nezaváhal.

Po zmene strán hostia zahrávali v 47. minúte priamy kop. Lopta sa v pokutom území dostala na hlavu Nemerguta, ale jeho hlavička letela len tesne ponad bránu. O dve minúty sa po rohovom kope dostali do obrovskej príležitosti hostia. Hostia sa dostali k odrazenej lopte a následné zakončenie skončilo na brvne Gábrišovej brány. V 54. minúte Bartoš po ľavej strane uvoľnil Kačeríka, ktorý sa s loptou dostal na hranicu pokutového územia. Jeho technické zakončenie bolo zblokované a lopta tesne minula bránu Strelčíka. V 65. minúte dostal Kačerík loptu do úniku. V rýchlostnom súboji predbehol Martinčeka, ktorý zatiahol ručnú brzdu za čo inkasoval červenú kartu a bol poslaný pod sprchy. V 76. minúte dostal loptu pred pokutové územie Bartoš a prihral do dobrej streleckej pozície Porubänovi. Jeho strelu Strelčík vyrazil mimo priestor brány. Hostia sa aj napriek početnej nevýhode pokúšali o vyrovnanie a domácim ku koncu zápasu párkrát poriadne v pokutovom území zavarili. Liptáci si svoje tesné víťazstvo napokon ustrážili a zvíťazili výsledkom 1:0.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MŠK Púchov 1:0 (1:0)

  • Góly: 18. Kačerík
  • MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Gábriš – Janec- A. Krčík, Gerát, Václavík (72. Porubän), Bartoš (87. Lukáč), Staš, Nemegut, Lišivka, Kačerík, Bobček (62. D. Krčík)
  • MŠK Púchov: Strelčík – Riška, Ozimý, Lacko, Michlík, Kopiš (70. Kvaššay), Pilát, Pišoja, Vlček (83. Munyorove), Pilný, Martinček
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM