Slávka Kellová Futbal

Tatranci začali s prípravou

Po zimných dovolenkách sa uplynulí piatok na úvodnom tréningu pred začiatkom jarnej časti prvej futbalovej ligy stretli hráči po jeseni ôsmeho tímu druhej najvyššej republikovej súťaže - Mestského futbalového klubu Tatran Liptovský Mikuláš.

Trénerovi Pavlovi Strapáčovi sa na tréningu hlásilo 25 hráčov vrátane tých, ktorí sú v klube na skúške. Z jesenného kádra Liptákov odišiel Michal Babic, Martin Svintek, Rudolf Škrobák, Tomáš Kučera a hrajúci asistent trénera Vladimír Helbich. Do prípravy sa zapojili aj kmeňový hráč Tatranu Peter Budvesel, ktorému sa skončilo hosťovanie v Dúbrave a dorastenec Peter Maťko, syn bývalého dlhoročného hráča klubu Petra Maťka a súčasného trénera mladšieho dorastu.

Ešte pred začiatkom tréningu sa hráčom prihovoril viceprezident klubu Igor Repa, generálny manažér Milan Bezák, výkonný riaditeľ Martin Pohlod a tréner Pavol Strapáč. Hráčom zaželali všetko dobré v začínajúcom sa roku, hlavne veľa zdravia a bezproblémovú zimnú prípravu, ktorá je nevyhnutným predpokladom k úspešnému účinkovaniu v jarnej časti I. ligy. Úvodný herný tréning absolvovali Mikulášania na umelej tráve. „Na tréningu sme sa stretli po zimnej prestávke, ktorá sa začala 15. decembra. K dispozícii máme aj viacerých hráčov, ktorí sú na skúške. Všetkým dáme šancu na tréningoch i v prípravných zápasoch. Potom uvidíme, kto zostane v našom kádri,“ vysvetlil tréner Pavol Strapáč pre klubovú internetovú stránku www.mfktatran.sk.

Na hráčov čaká ťažká skúška už v sobotu 8. januára. „Predstavíme sa v úvodnom zápase Tipsport ligy proti Třincu, ktorý je účastníkom druhej českej ligy. Nepochybne pôjde o ťažké stretnutie, v ktorom chceme otestovať všetkých hráčov, ktorých máme momentálne k dispozícii,“ prezradil kormidelník Liptovského Mikuláša. Zároveň potvrdil staré známe, že zimná príprava je predovšetkým veľká drina. A to čaká v najbližšom období aj jeho zverencov. „Hráči z kvalitnej zimnej prípravy budú žiť celý rok. V tomto období nás čaká skladanie mužstva podľa jednotlivých postov, s ktorým budeme pracovať počas celej zimnej prípravy,“ uviedol Pavol Strapáč.

Liptovskomiku­lášania sa budú pripravovať prevažne v domácom prostredí, v pláne majú odohrať jedenásť prípravných zápasov. „Všetko bude na našej umelej tráve, v terénoch a v posilňovni. Od utorka začíname s dvojfázovými tréningami, ktoré sú naplánované až do konca januára. Budú to ťažké tréningy, aby sme boli čo najlepšie pripravení na náročné prípravné zápasy,“ dodal Pavol Strapáč. Hráči MFK Tatran Liptovský Mikuláš absolvujú od 25. januára týždňové sústredenie v neďalekom Liptovskom Jáne.

zdroj: SITA foto: internet

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM