Slávka Kellová Rôzne

Tatry mountain resort má záujem o Tatralandiu

Zástupcovia Tatry mountain resorts, a.s. a Aquaparku Tatralandia podpísali Memorandum o porozumení, v ktorom obe strany deklarujú dohodu o začlenení Tatralandie do spoločnosti TMR.

,,Memorandum je vyjadrením toho, že sme si podali ruky a potvrdili sme si záujem oboch strán o spoluprácu a intenzívnu prácu na finálnej zmluve. Teraz nás čaká administratívne náročný proces pretavenia našej dohody do právnych dokumentov a doťahovania množstva detailov vedúcich k jej podpisu”, vysvetlil Bohuš Hlavatý, predseda predstavenstva TMR. //,,Zatiaľ nie je uzavretá kúpna cena a nedá sa hovoriť ani o žiadnych konkrétnostiach či termínoch, pretože na týchto veciach teraz budú pracovať predovšetkým právnici,” //dodal Hlavatý.

,,Myslím, že môžeme byť hrdí na to, čo sa nám v Tatralandii podarilo vybudovať. Jej začlenenie do spoločnosti, ktorá spravuje lyžiarske stredisko ako celok považujem za logické vyústenie projektu, považujem ho za dobré tak pre samotnú Tatralandiu, ako aj pre stredisko Jasná Nízke Tatry, pričom vnímam, že výhody z toho budú mať predovšetkým návštevníci. Týmto spojením dôjde k vytvoreniu dovolenkového rezortu, ktorý v strednej Európe nemá obdobu a ako jediný dokáže poskytnúť návštevníkom široké spektrum služieb a pôžitkov v symbióze s krásou tatranskej prírody. Teším sa, že na rozvoji Tatier sa budeme podieľať ako akcionári silnej spoločnosti, ktorej sa týmto spojením otvára nová cesta v komplexnom poskytovaní služieb a jedinečnej sile na trhu,“ povedal František Hodorovský, zástupca akcionárov Aquaparku Tatralandia.

Súčasťou dohody oboch strán je, že majitelia Tatralandie po jej začlenení do majetku TMR, vstúpia do akcionárskej štruktúry spoločnosti Tatry mountain resorts.

,,Na nových akcionárov TMR sa vyslovene teším. Ich vstup totiž bude ďalším dôkazom toho, že TMR nie je len J&T, že ide o spoločnosť s diverzifikovanou akcionárskou štruktúrou a dverami otvorenými pre každého podnikateľa v Tatrách, ktorý má záujem na oživení a rozvoji tohto regiónu,” doplnil Bohuš Hlavatý.

Získanie Tatralandie bude pre TMR významným krokom pri napĺňaní stratégie budovania celoročnej turistickej destinácie. Existencia aquaparku v blízkosti strediska bola a je stále vítaným doplnkom možností vyžitia a oddychu pre návštevníkov Jasnej. Umožní to ešte lepšie využitie ponúkaných možností a zjednoduší sa vytváranie rôznych balíčkov služieb a programov, ktoré sú u klientov veľmi obľúbené. Začlenenie Tatralandie do TMR a tým posilnenie letnej časti tržieb, prinesie taktiež významné synergie pri znížení nákladov a lepšie využitie ľudských zdrojov spoločnosti.

zdroj: TMR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM