Správy

Termálny park Bešeňová mení majiteľa: Novým vlastníkom nebude TMR

Jeden z najstarších a najväčších termálnych parkov na Slovensku Gino Paradise Bešenová pri Ružomberku mení majiteľa. Od gruzínskeho majiteľa Nodariho Giorgadzeho ho kupuje Pavol Mikušiak, jeden z minoritných akcionárov Tatry mountains resorts (TMR) a člen jeho dozornej rady.

Ilustračný obrázok k článku Termálny park Bešeňová mení majiteľa: Novým vlastníkom nebude TMR
Zdroj: Dnes24.sk

Informoval o tom český denník E15, ktorý sa odvoláva na týždenník Euro. Podľa zdrojov z tohto týždenníka sa Bešeňová stane súčasťou voľnočasových aktivít TMR na Slovensku. Predseda dozornej rady spoločnosti Igor Rattaj a generálny riaditeľ Bohuš Hlavatý nákup Bešeňovej pre týždenník Trend vyvrátili:„Môžem oficiálne povedať, že my to nie sme. Momentálne máme iné priority, a preto nemáme ani voľné finančné zdroje na takú veľkú akvizíciu, akou je Bešeňová."

P. Mikušiak, uvedený v článku Eura ako človek, ktorý má Bešeňovú kúpiť, je síce jeden z minoritných akcionárov TMR a je aj v jej dozornej rade, ale v tejto transakcii zastupuje inú firmu – liptovské konzorcium Verex Holding.„V tejto chvíli môžem potvrdiť len to, že rokujeme o kúpe Gino Paradise a máme záujem o celý, stopercentný podiel," uviedol P. Mikušiak pre Trend.

Pridrahá Bešeňová?

Vlastnícke vzťahy v akvaparku sa zatiaľ nemenia. „Záujemcovia stále sú, ale zatiaľ nikto neprišiel s dostatočne zaujímavou ponukou, lebo Bešeňová je drahá," citoval týždenník Trend súčasného vlastníka akvaparku Gruzínca Nodariho Giorgadzeho.

global24/tasr

Foto: ilustračné, besenova.aquapark

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM