Slávka Kellová Kultúra

Austrálske hviezdy v Mikuláši: Vstupenky sú už v predaji

Svetoznáma dvojica austrálskych komikov Shane Dundas a David Collins, známi ako Umbilical Brothers, mieria do Liptova. Liptovskému publiku predstavia svoje umenie, ktoré ocenili vo svojich reláciách aj také legendy ako Larry King alebo David Letterman, po prvý raz budúci rok vo februári.

Ilustračný obrázok k článku Austrálske hviezdy v Mikuláši: Vstupenky sú už v predaji
Foto: Slávka Kellová

„V Austrálii sú Dundas a Collins veľkými hviezdami, no darí sa im vyhýbať bulváru, preto je ich súkromie asi najzáhadnejšie zo všetkých austrálskych umelcov,“ doplnil Dodo Mikláš z usporiadateľskej organizácie na margo komikov, ktorí o sebe príliš nehovoria a dávajú o sebe vedieť jedine vypredanými obrovskými sálami po celom svete.

David a Shane sa stretli v prvom ročníku v hereckej škole v roku 1988 a odvtedy zabávajú ľudí v rôznych končinách sveta. Ich vystúpenia sú kombináciou pantomímy, grotesky a drsného humoru. To všetko za zvukového sprievodu, ktorý si vytvárajú sami. „Sú dôkazom toho, že veľkolepé divadlo dokážu urobiť aj dvaja herci. Rozhodli sme sa preto urobiť dve vystúpenia, aby si ich mohli pozrieť ľudia v Bratislave, ale aj tam, kde sa príliš veľa kultúry neobjavuje. Preto bude jedno vystúpenie aj v Liptovskom Mikuláši,“ uviedol organizátor predstavení Dodo Tarkay z agentúry KVAS s tým, že sa už niekoľko rokov snaží dostať „pupočných bratov“ na Slovensko.

Komediálne duo The Umbilical Brothers vystúpi v bratislavskom Istropolise 20. februára 2013, v Liptovskom Mikuláši v deň neskôr. Vstupenky na toto výnimočné predstavenie, s ktorým vypredávajú sály v Londýne a v Sydney, sú v predaji v Dome kultúry.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM