Hokej

Tipsport Liga bude po víkendových zápasoch pokračovať v rýchlom slede. U

Ilustračný obrázok k článku Tipsport Liga bude po víkendových zápasoch pokračovať v rýchlom slede.
U
Zdroj: Dnes24.sk

Tipsport Liga bude po víkendových zápasoch pokračovať v rýchlom slede. Už v stredu 16.novembra odohrajú mužstvá stretnutia 20. kola. V ňom sa na domácom štadióne Liptovského Mikuláša o 17:00 predstaví trápiaca sa Nitra.

Využiť slabú formu Nitranov

Nitra pred reprezentačnou prestávkou prehrala svoje posledné dva zápasy doma so Žilinou a vonku v Košiciach. Preto sa chceli ich hráči práve počas pauzy naštartovať k lepším výkonom. Ich fanúšikovia však určite nie sú spokojní s tým, že ich miláčikovia prehrali aj ďalšie dva zápasy po návrate a obidva dokonca na svojom ľade. Najskôr s Popradom 2:5 a následne s baranmi z Bystrice 1:4. Je očividné, že hráči ako Slovák, Laliberte či Ručkay sú z formy a najlepšie obdobie nemá za sebou ani brankár Valent. Tento fakt by sa mali pokúsiť Liptáci využiť, odčiniť vysokú prehru zo Žiliny a potvrdiť svoju dominanciu v domácej aréne, v ktorej Mikulášania zatiaľ pustili perie len trikrát.

Nutnosť prebudenia prvej formácie

Forma ako hrom z úvodnej eufórie zo začiatku sezóny opadla a do stagnácie sa dostala aj prvá najproduktívnejšia formácia Liptákov, v ktorej stále spolu hrávajú bratia Hunovci. Už to nie je ako v prvých stretnutiach sezóny, kde sa prezentovali ľahkosťou a chuťou. V posledných zápasoch to boli najmä druhá a tretia formácia, ktoré sa starali o strieľanie gólov. Reputáciu by si však Hunovci mohli napraviť už proti nevýraznej Nitre. Podarí sa niektorému z nich znovu nabiť svoju hokejku ostrými?

Dôležitý vstup do zápasu

Je to už presne päť zápasov, v ktorých sa Liptovskému Mikulášu nepodarilo otvoriť skóre duelu, ale práve naopak boli to oni, ktorí ako prví inkasovali. Aj tento fakt má za následok to, že v týchto piatich zápasoch získali len chudobných 5 bodov. Najdôležitejšia úloha tak stojí pred nimi, nedostať zbytočné rýchle góly a pokúsiť sa, čo najrýchlejšie streliť gól. Proti Nitranom, ktorí v posledných piatich zápasoch inkasovali dovedna až 23 gólov by to nemusel byť taký problém.

Zbytočne sa nenechať vyprovokovať

Liptovskému Mikulášu patrí v štatistike najvylučovanejších tímov prvé miesto, keďže hrali 99 oslabení, pričom v nich inkasovali 14 gólov, čo ich v percentuálnej úspešnosti radí na 6. miesto. Proti hráčom z pod Zobora by sa určite nemali nechať zbytočne posielať na trestnú lavice. Ich úspešnosť v štatistike využívania presilových hier je totižto veľmi vysoká. Po prvej Bystrice im patrí druhé miesto, keď v 90 početných výhodách dokázali streliť až 18 gólov, no za zmienku stojí, že v nich do vlastnej siete inkasovali štyrikrát.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM