Tomáš Batiz Rôzne

Tipy na pravú jesennú romantiku: 5 miest v Mikuláši ako stvorených pre zaľúbencov

Jeseň už dorazila aj do Liptovského Mikuláša a krásne slnečné počasie, ktoré nám v uplynulých dňoch dopriala by bolo škoda nevyužiť. Vyberte sa na jesenné prechádzku!

Ilustračný obrázok k článku Tipy na pravú jesennú romantiku: 5 miest v Mikuláši ako stvorených pre zaľúbencov
Zdroj: TASR

Jeseň sa ukazuje v plnej svojej kráse a bola by veľká škoda, keby ste ju presedeli doma. Čo tak vybrať sa na romantickú prechádzku? Možno sa necháte zlákať našimi tipmi.

Vrch Háj-Nicovô

Cesta na Háj vám poskytne nezabudnuteľný pohľad na okolitú krajinu a pohľad z vrcholu vám ukáže krajinu ako na dlani. Z jeho výšky sa ponúka veľkolepý pohľad na mesto, Liptovskú Maru, okolité dediny, Chočské vrchy, Nízke, Západné i Vysoké Tatry, Choč, Kriváň… A keď sa mesto ponorí do ticha noci, vy sa môžete vydať na vrchol kopca a sledovať žiariaci Mikuláš.

Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Po brehu rieky Váh

Prechádzka po brehu rieky Váh vás povedie z centra mesta až do mestskej časti Okoličné, naplní Vás pokojom a poskytne vám príjemný oddych. Chodník vás bude viesť proti prúdu rieky. Ak máte viac času a chuť na dlhšiu prechádzku, Váh vás povedie až do mestskej časti Okoličné, ktorá vám ponúkne romantický pohľad na starobylý kostol s kláštorom zrkadliaci sa na hladine rieky.

Areál vodného slalomu Ondreja Cibáka

Každého napadne ako prvá myšlienka k športu, lenže areál zmení na nepoznanie. Pohľad na spenenú vodu, množstvo mostíkov ponad trate, lavičky – pre to všetko je areál aj vyhľadávaným miestom oddychu. Sezóna vodákom už pomaly končí, takže areál je už o niečo prázdnejší. Od centra je mesta vzdialený 1,5 km a cesta pešo vám potrvá 25 minút. Dostupný je však i autom.

Historické centrum mesta

Historické centrum metropoly Liptova je bezpochyby jednou z prvých možností, ktorá vás napadne. Prechádzku vám však odporúčame načasovať po 17:00, kedy je na námestí o niečo menší ruch. Môžete tak zacítiť pravú jesennú atmosféru a pokoj centra mesta. Po prechádzke si môžete vychutnať pod dekou na terase šálku dobrej kávy v jednej z kaviarní.

Park spomienok

Pre viacerých Mikulášnov je názov parku možno cudzí, pretože známejšia je jeho poloha, ktorá je situovaná v blízkosti Šturovej ulice. Park je vhodnou alternatívou skôr na kratšie prechádzky na margo jeho veľkosti. K dispozícii sú aj lavičky, na ktorých si počas prechádzky môžete posedieť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM