Tomáš Batiz Šport

Tisíce ľudí na mikulášskom námestí: Vlhová spôsobila hotový ošiaľ! FOTO a VIDEO

Obrovský úspech Mikulášanky Petry Vlhovej, majsterky sveta v obrovskom slalome, sa pretavil do vrelého prijatia v rodnom meste.

Ilustračný obrázok k článku Tisíce ľudí na mikulášskom námestí: Vlhová spôsobila hotový ošiaľ! FOTO a VIDEO
13
Galéria
Zdroj: TASR

Tisíce Mikulášanov, ale aj ľudí z okolitých obcí a miest aktuálne ováciami a spontánnym skandovaním privítali na námestí očividne výborne naladenú Petru s rodinou a servisným tímom. Na pódium sa dostala cez námestie za tónov Petinej hymny v podaní Ľudovej hudby Jas.

Pri pohľade na zaplnené námestie neskrývala dojatie, cez slzy šťastia sa jej ťažko tisli slová z úst.

„Som veľmi šťastná, že sa s vami môžem tešiť, postupne si uvedomuje, že som majster sveta, čo som nepredpokladala, ale s mojím tímom, rodinou ale aj s vami, sme to dokázali, pretože ja to veľmi cítim, že ste so mnou a vnímam, že celé Slovensko je na nohách. Veľmi vám ďakujem, že ste prišli osláviť to sem so mnou," povedala Peťa na Námestí osloboditeľov.

V rámci slávnostného ceremoniálu, ktoré na uvítanie majsterky pripravila radnica pre ňu a jej fanúšikov, pokrstila šampiónka obecenstvo šampanským a dostala aj tortu, ktorú hneď rozkrájala a posunula do publika. Na televíznom pozadí defilovali zábery z jej medailových jázd. Šéf radnice Ján Blcháč počas oficiálnej časti programu odovzdal majsterke sveta Cenu primátora. „Spomedzi tej svetovej špičky je úžasné, že majsterka sveta je práve zo Slovenska a priamo z nášho mestečka. Ďakujem rodičom, realizačnému tímu, ale najmä samotnej Peti, že ten talent, ktorý je v nej, rozvíja. Že neľutuje čas na tréningy a tvrdé prípravy, myslím si, že každý z nás je na ňu právom hrdý,“ povedal šéf mesta pri odovzdávaní ocenenia.

Petra svojich rodákov napokon potešila aj podpisom v rámci nachystanej autogramiády. Petra, ďakujeme!

Zdroj: Dnes24.sk
FOTO: Privítanie Petry Vlhovej na námestí v Liptovskom Mikuláši
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM