Samospráva

Toto je budúca podoba Námestia mieru: Dom služieb sa zmení na nepoznanie

Centrum Liptovského Mikuláša už dlhé roky trápi súčasná podoba Domu služieb. Niekdajšia pýcha mesta dnes zíva prázdnotou. O jeho rekonštrukciu sa postará investor z Popradu.

Ilustračný obrázok k článku Toto je budúca podoba Námestia mieru: Dom služieb sa zmení na nepoznanie
Foto: Slávka Kellová

Liptovskomikulášska radnica vybrala dnes po viacerých neúspešných kolách verejnej súťaže spomedzi dvojčlennej konkurencie záujemcu o kúpu a komplexnú revitalizáciu rozsiahleho objektu mestského domu služieb s priľahlým parkoviskom a tržnicou v užšom centre.

„Vychádzali sme zo základného konceptu vytvoriť niečo, čo ešte nie je v tomto meste. Samozrejme, tento objekt je predurčený, aby bol ikonou pešej zóny so zachovaním základnej funkčnosti v rámci služieb, no s úplne iným vzhľadom, s množstvom zelene a vytvorením oddychového centra pre obyvateľov i turistov,“ spresnil zástupca víťaznej spoločnosti AF Development Rudolf Skokan.

Viceprimátor Jozef Repaský potvrdil, že výberová komisia sa takmer jednomyseľne rozhodla pre veľmi reálny a nie príliš futuristický návrh. „Táto lokalita potrebuje už dlhodobo rekonštrukciu a v tomto prípade to bude uskutočniteľnejšie. Stavebné práce by sa mali začať už o rok. Malo by tu vzniknúť niečo také, čo výrazne priláka domácich i návštevníkov späť do vymierajúceho centra,“ zdôraznil.

„Nesmierne dôležité bude, aby táto obchodno-spoločenská prevádzka pritiahla návštevníkov nielen k sebe, ale do celého historického jadra nášho mesta. Stanovený horizont realizácie je rok 2020, no verím, že investor urýchli prestavbu tak, aby mohol svoju investíciu zhodnotiť čo najskôr,“ dodal Repaský s tým, že zároveň to znamená nezanedbateľný ekonomický prínos viac ako milión eur do mestskej pokladnice.

Global24/tasr

dom sluzieb_vitazny navrh
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM