Iné športy

Tour de France po liptovsky: Príďte si zabicyklovať do Jakubovian na Tour de Filištín

Milovníkov cyklistiky spoja začiatkom augusta cyklo preteky, na ktorých nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa. Prvý ročník Tour de Filištín pozýva do Jakubovian všetkých, ktorí si trúfnu na takmer 16-kilometrovú trať.

Ilustračný obrázok k článku Tour de France po liptovsky: Príďte si zabicyklovať do Jakubovian na Tour de Filištín
Foto: Slávka Kellová

„Mnoho Liptákov bicykluje a preto sme ich chceli takto spojiť. Cieľom pretekára nemá byť vyhrať za každú cenu, ale športovať v kruhu kamarátov a zabaviť sa. Budeme radi, keď bude pretekárov podporovať veľa divákov, o to väčšia bude ich motivácia vydať zo seba maximum,“ povedal organizátor Juraj Grešo.

Cyklisti sa môžu v sobotu 3. augusta pripraviť na mierne až stredne náročnú trať. Štartuje sa v obci Jakubovany pri Bare Filištín. „Okruh prechádza popri lyžiarskom vleku, pokračuje na Brište, cez tatranskú magistrálu až do Račkovej doliny, kde sa odbočuje doprava smerom na závod Lesov SR, ďalej na Letisko Jakubovany a odtiaľ trať pokračuje zjazdom do obce Jakubovany až do cieľa opäť pri Bare Filištín,“ opisuje trať J. Grešo.

Registrácia pretekárov sa začína o 14:30 hod., predpokladaný štart je naplánovaný na 15:00 hod. Veková hranica štartujúcich nie je obmedzená, hoci organizátori odporúčajú zúčastniť sa hromadného štartu cyklistom starším ako 15 rokov.

Záujemcovia sa môžu registrovať do 1. augusta online na http://blejzer.sk/new/tdf/ . Štartovné sú 3 eurá, v ktorých štartujúci dostanú nápoj a guláš. Prihlásenie je možné aj v deň pretekov.

Mapa trate na Google maps: http://goo.gl/maps/bzEu1

Foto: ilustračné

Tour de Filistin
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM