Kultúra

Tradičný jarmok zaplní mikulášske námestie: Stoličné dni sú tu už takmer 600 rokov

V Liptovskom Mikuláši ožije jedna z najstarších udržiavaných tradícií. Trojdňové Stoličné dni s takmer 600-ročnou históriou vrátia Liptov do čias pouličných jarmokov.

Ilustračný obrázok k článku Tradičný jarmok zaplní mikulášske námestie: Stoličné dni sú tu už takmer 600 rokov
Foto: Slávka Kellová / Zdroj: Dnes24.sk

Promenádu predajných stánkov, spojenú s ukážkami práce šikovných rúk remeselníkov a výrobcov ľudových výrobkov, doplní bohatý kultúrny program. Najväčšími lákadlami budú počas piatka 19. júna swingová skupina Funny Fellows, neprekonateľní Ploštín Punk a Vidiek a po 22:00 hod. mikulášske námestie zabaví kapela Smola a Hrušky.

Sobotňajší (20. júna) kultúrny program, zložený z vystúpení domácich tanečných a hudobných skupín, doplní slovenská kapela AgaZagA hrajúca hudbu 50. až 70. rokov. Melodický rock predstaví kapela 4Fall, vystúpi i folk-rocková stálica domácej hudobnej scény Mince vo fontáne, speváčka Barbora Hazuchová a Marek Masarik s kapelou. Záver sobotňajšieho dňa bude patriť legendárnej domácej agro-popovej kapele Barbarossa.

V rámci sprievodných podujatí je pre deti i dospelých na nádvorí Čierneho orla na Ulici 1. mája pripravená živá expozícia na gazdovskom dvore. Ukážky prác, ktoré sa bežne vykonávali na tradičnom slovenskom gazdovstve, sú priamym prienikom do minulosti Slovákov.

Parkovisko pri Hypernove bude 19. júna patriť finálovému turnaju basketbalovej miniligy či stoličnému streetballu pre deti a mládež. V sobotu 20. júna futbalové ihrisko v Demänovej navštívia známi odchovanci mikulášskeho hokeja.

Prečítajte si tiež:

Foto: ilustračné

Stoličné dni 2015_Program
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM