Tomáš Batiz Hokej

Trápenie Liptákov pokračuje: Dvojgólový náskok si neustrážili, Zvolenu podľahli

Valentínke kolo malo trpkú príchuť pre hokejistov Liptovského Mikuláša, ktorí pokračujú v sérii prehier. Na domácom ľade nestačili ani na súpera zo Zvolena.

Ilustračný obrázok k článku Trápenie Liptákov pokračuje: Dvojgólový náskok si neustrážili, Zvolenu podľahli
Foto: Tomáš Batiz

Po reprezentačnej prestávke pokračovala Tipsport Liga aj v Liptovskom Mikuláši, kde domáci tím privítal súpera zo Zvolena. Už vo 4. minúte mal obrovskú šancu na hokejke Stümpel, ale ten po prihrávke od Burzalu neposlal puk do odkrytej časti zvolenskej bránky. Tlak Liptákov pokračoval – najskôr na začiatku 6. minúty ešte Šimko dokázal zneškodniť strelu Róberta Hunu, ale o pár sekúnd už kapituloval, po tom, ako presne dorazil puk do bránky Lištiak. Hostia sa do prvej vážnej šance dostali až v 14. minúte, kde Zuzin preveril pozornosť brankára Durného. V záverečných minútach si Mikulášania poistili náskok, keď individuálny prienik zakončil presnou strelou k ľavej tyči Števuliak.

Nedôraznosť v obrane

Na začiatku druhej tretiny unikol zvolenskej obrane Richard Huna, ale s jeho pokusom si poradil brankár. V 25. minúte sa hosťom podarilo skorigovať na rozdiel jedného gólu, keď Klhůfekova hokejka dokonale zmenila dráhu strely a poslala puk pomedzi Durného betóny. V 29. minúte sa po menšom hernom útlme z ničoho nič dostal do zakončenia Kriška, ktorý pred bránkou poslal tvrdú strelu iba do Šimka. Tretí najproduktívnejší hráč domácich sa dostal do zaujímavého zakončenia aj o chvíľu, ale po jeho strele z prvej sa vo zvolenskej bránke vyznamenal Šimko.

Zvolenský útočník Síkeľa mal v 31. minúte v rozmedzí pár sekúnd dve veľké šance: najskôr nenasmeroval puk do odkrytej časti Durného bránky, následne jeho strela spomedzi kruhov len tesne obletela pravú mikulášsku žrď. Skóre sa nezmenilo ani v 34. minúte, keď Zuzin nepotrestal zaváhanie domácej obrany a v nájazde zlyhal na mikulášskom brankárovi. Zvolenský útočník sa nepresadil ani v záverečných minútach, keď opäť poľahky prešiel cez domácu obranu a strelou z bekhendu poslal puk do Durného hornej žrde. Slabé nasadenie a chvíľkový výpadok na domácej strane Zvolenčania ešte v druhej tretine potrestali, keď sa od Klhůfeka aj s dávkou šťastia odrazil puk do mikulášskej bránky.

Dokonalý obrat Zvolena

Tretiu tretinu priam ideálne odštartovali Liptáci, ktorí sa dostali do vedenia už po necelých dvoch minútach zásluhou Matúša Sukeľa. V 44. minúte Stehlíkovú strelu dokonale tečoval pred bránkou Laco, ktorý poslal domácich do dvojgólového vedenia. Zvolenčania to v Liptovskom Mikuláši nezabalili a v 48. minúte v priebehu niekoľkých sekúnd vyrovnali: najskôr Klhůfek skompletizoval svoj hetrik, neskôr Síkela dostal puk za chrbát Durného. Očakávalo sa predĺženie, ale opak bol pravdou. V 54. minúte uzavrel konečný výsledok hosťujúci Puliš, ktorý pretlačil puk do odkrytej časti Durného bránky.

„Bolo to bojovné stretnutie. Dvakrát sme sa dostali do dvojgólového vedenia, ale súper dal góly pri našej početnej nevýhode. Ďalšie góly padli po našich individuálnych chybách. Škoda, pretože v druhej tretine sme hrali naivný hokej, čo súper využil na varovanie. Mrzí nás tretia tretina, kde sme viedli o dva góly, ale tam sa asi ukázala nedospelosť našich mladých hráčov,“ zhodnotil po zápase Róbert Spišák, tréner Liptákov.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HKM Zvolen 4:5 (2:0, 0:2, 2:3)

  • Góly: 9. Lištiak (Richard Huna, Kadlubiak), 18. Števuliak (Oravec), 42. M. Sukeľ (Kriška), 44. Laco (Stehlík) – 25. Klhůfek (Jurík, Majdan), 37. Klhůfek (Majdan), 48. Klhůfek (Hraško, Majdan), 49. Sikela (Andersons), 54. Puliš.
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM