Slávka Kellová Rôzne

Trápenie vodičov: Z cesty by malo zmiznúť do konca mája

Železničná vlečka, ktorá pretína hlavnú cestu cez Liptovský Mikuláš pri bývalom Maytexe, dostala tretí hraničný termín na odstránenie. Po konci roka 2011 a marci 2012 sľubujú jej zmiznutie do konca mája.

Povolenie na odstránenie vlečky dostal majiteľ vlečky Ozeta Neo Trenčín od Krajského dopravného inšpektorátu ešte v septembri 2010. Práce vzal nakoniec do vlastných rúk majiteľ blízkej predajne automobilov, ktorému prechádzanie najmä ťažších áut spôsobovalo škody na budove predajne. **„Každým prechodom ťažkých kamiónov zažívame menšie zemetrasenie, ktoré narušuje statiku budovy. Spôsobuje nám to pukanie skiel a podlahy,“ **povedal pre mikuláš24 riaditeľ automobilky Unicar Peter Brtáň, ešte v marci minulého roka. 

Všetky súhlasné stanoviská má majiteľ automobilky v rukách, teraz sa ešte čaká na povolenie z Krajského úradu o obmedzení premávky a s prácami sa môže začať. Na vlastné náklady by mal vlečku z cesty odstrániť do konca mája tohto roka.

**Súvisiace články: ** [link=http://www­.mikulas24.sk/clan­ky?extend.88094_Zmiz­ne-zeleznicna-vlecka-z-cesty?.109]Zmizne železničná vlečka z cesty? [/link] [link=http://www­.mikulas24.sk/clan­ky?extend.133818_Tra­penie-vodicov:-Z-cesty-by-malo-zmiznut-do-konca-maja]Železničnú vlečku odstránia do konca roka[/link]

foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM