Tomáš Batiz Šport

Tréner Petry Vhlovej prezradil kľuč k úspechu v paralelnom slalome

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová triumfovala v utorňajšom mestskom paralelnom slalome Svetového pohára v Osle.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Petry Vhlovej prezradil kľuč k úspechu v paralelnom slalome
3
Galéria
Zdroj: TASR

Rodáčka z Liptovského Mikuláša vo finále zdolala Američanku Mikaelu Shiffrinovú a pripísala si šieste víťazstvo kariéry. Na treťom mieste skončila Švajčiarka Wendy Holdenerová. Vlhová prekonala víťazné konto Veroniky Velez-Zuzulovej, ktorá uspela v štyroch špeciálnych a jednom paralelslalome. Rozšírila svoju zbierku o prvenstvo v ďalšej disciplíne, štyrikrát sa radovala v klasickom a koncom decembra premiérovo v obrovskom slalome.

V slalomových súťažiach tejto sezóny sa Slovenka dočkala triumfu po piatich druhých miestach za Shiffrinovou, ktorá ju predtým okrem štyroch špeciálnych zdolala aj vo finále decembrového paralelného slalomu vo švajčiarskom St. Moritzi.

„Pracovali sme na paralelnom slalome a verili sme si. Kombinovali sme techniky a Petra ukázala, že je to najlepší prístup. Pozeral som časy a bola blízko k mužom, je veľmi silná. Už v pondelok som videl, že lyžuje veľmi dobre. Nebol som si istý víťazstvom, ale dobrými pretekmi áno,“ uviedol tréner Livio Magoni pre RTVS.

Celkovo Vlhová dosiahla v tejto sezóne už siedme pódiové umiestnenie. Na stupne víťaziek sa vo svojej kariére piatich plných ročníkov SP postavila po 19. raz.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM