Tomáš Batiz Hokej

Tréner Ramsay vyzdvihol výkon Matúša Sukeľa: Takíto hráči sa mi pozdávajú

Slovenskí hokejisti sa rozlúčili s Nemeckým pohárom 2018 tretím miestom, no nechýbalo veľa a mohli skončiť vyššie.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Ramsay vyzdvihol výkon Matúša Sukeľa: Takíto hráči sa mi pozdávajú
Zdroj: TASR

Veľmi dobre sa na turnaji predviedli obaja brankári Jaroslav Janus a Andrej Košarišťan a obstála aj obrana, lepšie umiestnenie ich však stáli slabšia koncovka, množstvo vylúčení a výkonnostné výpadky, ktoré boli najciteľnejšie vo všetkých troch dueloch v druhých tretinách.

Peter Čerešňák patril medzi hráčov, ktorých po turnaji Ramsay chválil najviac. „Mal veľmi dobrú olympiádu, chýbal na MS, no vrátil sa vo veľmi dobrom svetle a bol pre nás veľmi dôležitý. V defenzíve podal dobrý výborný aj Malec, Gernát a Mikuš boli silní v zápase s Nemeckom. Celkovo bola naša obrana dobrá a, samozrejme, musím pochváliť oboch brankárov. Taktiež sa mi páčilo, že sme dobre pracovali hokejkami. Zbierali sme puky, nezbavovali sme sa ich a snažili sme sa tvoriť,“ zdôraznil tréner.

„Pozdávali sa mi aj mladí hráči ako Matúš Sukeľ či Róbert Lantoši,“ skonštatoval Ramsay.

Problém bolo nepremieňanie šancí, Slováci dali z 87 striel na bránku len päť gólov a nedarilo sa im ani v presilovkách. Premenili len jednu a v tejto štatistike boli na chvoste turnaja. Dôvodom bolo aj to, že tréneri na tieto herné situácie neurčili špeciálne formácie, ale striedali sa pri nich všetky štyri päťky.

Celkovo však u trénera aj medzi hráčmi panovalo skôr kladné hodnotenie turnaja. „Bola to prvá turnajová skúška a myslím si, že sme nehrali až tak hrozne. Výsledkovo to mohlo byť lepšie, no máme na čom stavať,“ povedal Čerešňák.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM