Tomáš Batiz Hokej

Tréner Tomko po zápase so Zvolenom: Nikto asi nečakal, že porazíme lídra súťaže

Hokejisti Liptovského Mikuláša sa v 24. kole Tipsport ligy postarali o veľké prekvapenie. V prechodnom domácom prostredí v Žiline zdolali lídra súťaže zo Zvolena.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Tomko po zápase so Zvolenom: Nikto asi nečakal, že porazíme lídra súťaže
Zdroj: TASR

Mikulášania pritom ťahali sériu troch prehier, pričom Zvolenčania boli v úplne opačnej situácii. „Bryndziari“ vyhrali šesťkrát po sebe a iba málokto čakal, že by ich séria mohla skončiť práve proti Liptákom. Prekvapenie neskrýval po zápase ani tréner Liptovského Mikuláša Anton Tomko.

„Nikto asi nečakal, že porazíme Zvolen. Výhra je pre nás veľkým povzbudením,“ povedal po zápase Anton Tomko.

O víťazstvo Liptovského Mikuláša sa veľkou mierou pričinili bratia Hunovci. Skóre zápasu otvoril Róber po asistencii Richarda. V 46. minúte síce vyrovnal najlepší strelec Tipsport ligy Kytnár, no v záverečnej desaťminútovke vrátil požičané Róbert Huna bratovi Richardovi, ktorý upravil na konečných 2:1. „Išli sme do vedenia, potom sme síce inkasovali, ale po peknej akcii sme opäť skórovali a zvíťazili. Výhra je pre nás povzbudením do ďalšej práce a odkazom, že sa nemáme pozerať na problémy, ktoré máme, ale sústrediť sa iba na prácu, za ktorú sme platení,“ dodal Tomko.

Bojovnosť Liptovského Mikuláša v zápase vyzdvihol aj tréner Zvolena. „Mikulášania bojovali, hrali obetavo, my sme boli málo agresívni, málo sme sa tlačili do brány a nestrieľali sme často, a to rozhodlo. V tretej tretine sme síce vyrovnali na 1:1, ale spravili sme zbytočný útočný faul, v oslabení inkasovali a súper už tesný náskok ubránil,“ zhodnotil Andrej Podkonický, kouč Zvolena.

MHk 32 Liptovský Mikuláš – HKM Zvolen 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

  • Góly: 38. Rób. Huna (Rich. Huna, Kriška), 51. Rich. Huna (Rób. Huna, Suchý) – 46. Kytnár (Zuzin, Michal Chovan).
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM