Slávka Kellová Rôzne

Tropická exotika v aquaparku: Už toto leto

V Tatralandii pri Liptovskom Mikuláši vyrastie nová Tropická hala. Tropical Paradise už toto leto ponúkne rozsiahle oddychové priestory pod strechou, čím sa zlepší ponuka aquaparku v horšom počasí.

Budúca tropická hala v podobe morskej mušle má prispieť k atraktívnosti aquaparku najmä väčšou nezávislosťou od počasia. Celkové dokončenie prelomovej investície je plánované do zimnej sezóny. Nová hala bude mať kapacitu 750 ľudí. Už za necelé dva mesiace, počas letných prázdnin bude spustená prvá etapa projektu, ktorej výsledkom budú oddychové priestory pod strechou s príjemnou tropickou klímou a reštaurácia.

„Našim zámerom je priniesť aj do týchto zemepisných šírok kúsok prímorského sveta a ponúknuť tento zážitok našim klientom počas celého roka. Celoročná prevádzka nových priestorov zabezpečí istotu počasia nielen počas celej letnej sezóny, ktorá vytvára podstatnú časť tržieb aj návštevnosti aquaparku Tatralandia,"po­vedal Bohuš Hlavatý, predseda predstavenstva spoločnosti.

Hala väčšia ako bežné futbalové ihrisko

Tropická hala sa bude rozprestierať na podlažnej ploche o výmere 4 661 m2. Celý interiér bude riešený ako kúsok karibského tropického raja s priemernou teplotou 30 °C a s typickou tropickou flórou. Súčasťou novej haly budú 4 bazény s teplotou 32°C. Bazény budú vybavené množstvom masážnych atrakcií, ktoré si návštevníci budú môcť vychutnať po sediačky aj ležmo. Kúpajúcim sa bude k dispozícii i vodný bar s konzumáciou nápojov priamo v bazéne, čo umocní zážitok z pobytu v tropickom svete. Taktiež sa tu bude nachádzať nová reštaurácia, ktorá ponúkne zákazníkom kulinársky zážitok v podobe jedál a nápojov v štýle „tropic“. Reštaurácia bude sprístupnená už v letnej sezóne.

Celá stavba, aj z vonkajšej strany, bude odrážať vizuál toho, čo sa bude nachádzať vo vnútri. Na strešný plášť bude použitá špeciálna fólia, ktorá zaručí úplnú priehľadnosť. Takáto strešná fólia bola použitá napríklad na olympijskom štadióne v Pekingu. V prípade Tatralandie daný typ strešného plášťa ponúkne návštevníkom ešte lepší výhľad na okolitú scenériu Západných a Nízkych Tatier a cez priehľadnú fóliu sa budú môcť návštevníci aj opaľovať.

Relaxačnú a zábavnú zónu bude deliť pirátska loď s množstvom ďalších atrakcií. Veľkou atrakciou pre návštevníkov bude šnorchlovací bazén s možnosťou sledovať podmorský svet. Svoj vlastný bazén tu budú mať aj pestrofarebné morské rybičky a koraly.

Do novej haly investuje správcovská spoločnosť viac ako 5 miliónov eur.** "Chceme tak skvalitniť a rozšíriť paletu ponúkaných služieb. Mala by tiež zabezpečiť ďalší rast návštevnosti Tatralandie, ktorú v minulom roku počas 8 mesiacov od apríla 2011 navštívilo 436 000 ľudí,“** hovorí PR manažérka spoločnosti Katarína Šarafínová.

foto: TMR

aquapark
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM