Lucia Lauková Krimi

Turista (45) spadol z vyhliadky v Kvačianskej doline: Utrpel vážne poranenie hlavy

Horskí záchranári museli kvôli zlému počasiu smerovať k zranenému pozemne. Muž bol po približne šesťmetrovom páde pri vedomí.

Ilustračný obrázok k článku Turista (45) spadol z vyhliadky v Kvačianskej doline: Utrpel vážne poranenie hlavy
Zdroj: TASR

Vážne poranenie hlavy utrpel 45-ročný Slovák, ktorý spadol v sobotu popoludní z vyhliadky v Kvačianskej doline. Mužovi, ktorý bol po približne šesťmetrovom páde pri vedomí, pomáhali horskí záchranári.

Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) požiadali o súčinnosť posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS), ktorá ale nemohla vzlietnuť pre zle poveternostné podmienky. Záchranári HZS tak smerovali k postihnutému pozemne.

Na mieste sa nachádzala lekárka, ktorá poskytla mužovi prvú pomoc a po príchode záchranárov HZS na miesto mu poskytli rozšírenú zdravotnícku pomoc a intravenóznu liečbu. „Po zlepšení poveternostných podmienok bol na mieste vysadený aj lekár VZZS, ktorý doplnil pacientovi medikamentóznu liečbu a následne bol pacient letecky transportovaný do najbližšej nemocnice. Záchranári HZS sa vrátili na základňu, kde bola záchranná akcia ukončená,“ informovala HZS na svojej internetovej stránke.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM