Slávka Kellová Krimi

Turistov zasiahol blesk: Neboli schopní zostupu

Záchranári oblastného strediska Horskej záchrannej služby Západné Tatry v piatok 27. júla pomáhali trom slovenským turistom, ktorých pri zostupe z vrchu Príslop nepriamo zasiahol blesk.

Mladá turistka a turista utrpeli poranenia, po ktorých neboli schopní samostatného zostupu, preto požiadali o pomoc HZS. „Záchranári začali okamžite organizovať akciu. V pohotovosti boli pripravení aj dobrovoľní a profesionálni záchranári zo severnej strany Západných Tatier a na pomoc kolegom odišli štyria záchranári HZS z Nízkych Tatier. Spolu sa na záchrannej akcii zúčastnilo 8 profesionálnych a 9 dobrovoľných záchranárov HZS,“ informovali záchranári.

Po príchode záchrannej skupiny zo Žiarskej doliny turistov ošetrili. „Dvoch zabalili do nosidiel KONG a postupne transportovaní na miesto, odkiaľ ich vrtuľník VZZS transportoval do ústia Žiarskej doliny. Tu ich odovzdali posádkam rýchlej lekárskej pomoci (RLP) a rýchlej zdravotníckej pomoci (RZP), ktoré ich previezli do nemocnice v Liptovskom Mikuláši na ďalšie vyšetrenia. Tretí turista zišiel v sprievode záchranárov na Žiarsku chatu,“ uviedli záchranári na internetovej stránke www.hzs.sk.

foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM