Rôzne

Turizmu sa v Liptove darí: Počet prenocovaní stále rastie

Takmer 925 000 eur vybrali vlani na dani za ubytovanie tri liptovské oblastné organizácie cestovného ruchu (OOCR), ktoré sa na prelome rokov zlúčili do jednej. Zaznamenali tiež nárast počtu prenocovaní turistických návštevníkov o 8,6 percenta.

Ilustračný obrázok k článku Turizmu sa v Liptove darí: Počet prenocovaní stále rastie
Foto: Jozef Milan

„Za dva roky existencie týchto združení vzrástol celkový objem vybranej dane z ubytovania v našom regióne o úctyhodných 28,6 %,“ uviedla Darina Bartková, riaditeľka OOCR Región Liptov, s ktorou sa nedávno zlúčili oblastné organizácie Demänovskej Doliny a Liptovského Jána.

Zároveň pripomenula, že výsledkom je vyššia štátnu dotácia, ktorá poputuje do masívnejšej podpory turizmu a rozvoja liptovského regiónu. „Spojili sme sily, aby sme čo najefektívnejšie zúročili vložené investície, znížili náklady na riadenie a zjednodušili organizáciu destinačného manažmentu,“ vysvetlila.

„Spoločne lepšie zrealizujeme mnohé rozvojové projekty. Jednou z našich najhlavnejších úloh je účinná propagácia Liptova na Slovensku i v zahraničí ako turisticky celoročne mimoriadne atraktívneho regiónu. Naším spoločným cieľom musí byť maximálna spokojnosť klientov, ktorí sa k nám budú pravidelne vracať,“ dodala Bartková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM