Rôzne

Turizmu sa vlani darilo: Daň z ubytovania vyniesla takmer milión eur

V liptovskom regióne vybrali v minulom kalendárnom roku napriek výraznej letnej i zimnej nepriazni počasia na dani z ubytovania 985 304 eur. Tradičným lídrom liptovského cestovného ruchu zostala Demänovská Dolina pod Chopkom s vybratou sumou viac ako 364 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Turizmu sa vlani darilo: Daň z ubytovania vyniesla takmer milión eur
Zdroj: Dnes24.sk

Tohtoročná štátna dotácia do rozvoja regionálneho turizmu by tak mala zásluhou rastúcich daňových príjmov dosiahnuť sumu 767 647 eur. Riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková zdôraznila, že Liptáci začínajú čoraz viac správne chápať, že sa oplatí vyvíjať spoločné úsilie. „Naším zámerom je neustále skvalitňovanie propagácie nášho regiónu a chceme zvýšiť návštevnosť v letnej sezóne,“ skonštatovala Bartková.

„Prím bude hrať pešia turistika, cykloturistika, gastronómia a čo najpestrejšia zábava pre všetky skupiny turistov, rodinám s deťmi, aktívnym dovolenkárom, ale i milovníkom oddychu a komfortu,“ dodala Bartková s tým, že strategickou úlohou do blízkej budúcnosti je poskytovať návštevníkom Liptova čo najväčší výber na počasí nezávislých aktivít.

Foto: ilustračné, klaster liptov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM