Slávka Kellová Futbal

Únia ligových klubov bilancuje

Sezóna 2010/2011 v prvej futbalovej lige bola podľa analýzy Únie ligových klubov gólovo jednou z najlepších v histórii. Zvýšila sa tiež herná kvalita, avšak hráči videli vysoké množstvo žltých a červených kariet a znížila sa návštevnosť stretnutí.

Najviac víťazstiev v uplynulej sezóne vybojovali Trenčania, ktorým analýza pripisuje zvýšenie priemernej hernej kvality súťaže. Najviac času strávili na trávniku Trenčania Martin Ševela a Miloš Volešák, ktorí odohrali v zápasoch zhodne po 2 790 minút. Najaktívnejším členom MFK Tatran Liptovský Mikuláš sa stal Marek Kandera. Dvanástka zúčastnených klubov odohrala v sezóne 2010/2011 vzájomne 198 zápasov, v ktorých padlo 523 gólov.

Na zápasy sa v jesennej a jarnej časti prišlo pozrieť takmer 130 000 fanúšikov. Podľa štatistík z minulých sezón je to v priemere jedna z najnižších návštevností zo všetkých ročníkov prvej ligy. Napriek tomu sa vraj stabilizovala a sprofesionalizovala úroveň niektorých účastníkov súťaže. Týka sa to najmä klubu MFK Michalovce a nováčikov súťaže. Problematická je stále infraštruktúra štadiónov a zlá finančná situácia klubov. Napriek tomu bol boj o záchranu niektorých klubov v súťaži dramatický až do posledného kola.

Viac si z analýzy ÚLK prečítate na http://www.mfktatran.sk/…alyza-i-ligy Súvisiaci článok http://www.mikulas24.sk/clanky?…

foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM