Tomáš Batiz Šport

Úprimné slová Petry Vlhovej: Takto zhodnotila víťazstvo v ankete Športovec roka 2019

Úspešná 24-ročná rodáčka z Liptovského Mikuláša sa stala víťazkou ankety Športovec roka 2019. Prečítajte si jej slová smerom k triumfu v prestížnej ankete.

Ilustračný obrázok k článku Úprimné slová Petry Vlhovej: Takto zhodnotila víťazstvo v ankete Športovec roka 2019
Zdroj: TASR

Lyžiarka Petra Vlhová a vodnoslalomárska hliadka troch kanoistov získali ocenenia najlepší jednotlivec a najlepší kolektív v ankete slovenský Športovec roka 2019.

V ankete, ktorá v bývalom Československu písala svoju tradíciu už od roku 1959 a v rámci samostatnej Slovenskej republiky od roku 1993, premiérovo triumfovala majsterka sveta v obrovskom slalome.

„Mám obrovskú radosť z môjho víťazstva v ankete Športovec roka 2019. Nebolo by to však nikdy možné bez mojej najbližšej rodiny, otca, maminy a brata, ktorí už od útleho detstva stáli pri mne a neustále ma podporovali a to ci už v dobrých alebo tažkých časoch,“ uviedla Petra Vlhová na svojom oficiálnom profile na Facebooku.

Vlhová sa stala po Martine Moravcovej, Elene Kaliskej, Anastasii Kuzminovej a Zuzane Rehák-Štefečekovej piatou ženou, ktorá triumfovala v tradičnej novinárskej ankete v ére samostatnosti. „Mám za sebou vynikajúci rok 2019, kedy sa mi aj vďaka tvrdej práci všetkých členov Ski Team Vlha podarilo naplniť časť mojích športových snov. Livio a celý môj realizačný tím je mojou rodinou v dobrom aj zlom a aj im patrí veľá vďaka za podporu a skvele odvedenú prácu,“ pokračovala Vlhová.

„O výhre na majstrovstvách sveta sníva určite množstvo športovcov a ani ja som nebola výnimkou. Musím však priznať, že ani v kútiku duše som si nedovolila snívať o tom, že by som mohla byť aspoň raz aj najúspešnejśím športovcom celej našej krajiny a priblížiť sa tak k športovým legendám, ktorých obdivujem nielen za ich výkony, ale aj ľudské postoje.“

Petra Vlhová vo svojej ďakovnej reči nezabudla na divákov, ktorí ju sprevádzali takmer pri všetkých úspechoch v roku 2019. „Za podporu ďakujem aj najlepším fanúšikom na svete. Budem sa s pokorou ďalej snažiť tvrdo trénovať, posúvať svoje športové limity a hrdo reprezentovať naše nádherné Slovensko,“ dodala 24-ročná Liptáčka.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM