Pavol Tomčík Hokej

Ušli hrobárovi spod lopaty: O postupujúcom do semifinále rozhodne duel v Liptove!

Hokejistom MHK 32 Liptovský Mikuláš sa dnes v Michalovciach podarilo splniľ neľahkú úlohu - vyhrať štvrtý štvrťfinálový duel play-off prvej hokejovej ligy a vyrovnať stav série na 2:2. Mikulášania zvíťazili na východe tesne 3:2.

Ilustračný obrázok k článku Ušli hrobárovi spod lopaty: O postupujúcom do semifinále rozhodne duel v Liptove!
Zdroj: Dnes24.sk

Aj vo štvrtom súboji vsietili prvý gól hráči zo srdca Liptova, dnes sa to v 9. minúte podarilo Roháčovi. Tento hráč otváral skóre i včera, no vtedy Mikulášania napokon prehrali 3:4. Tentoraz zverencom trénera Mariána Horvátha pomohol gól Martina Trochtu z 22. minúty, ktorým hostia domácim ušli na rozdiel dvoch gólov. Ešte do druhej sirény síce Drotár znížil, no Trochta svojím druhým gólom v stretnutí zvýšil opäť na dvojgólový rozdiel. Michalovce v závere už len korigovali na konečných 2:3 z ich pohľadu.

O postupujúcom medzi štyri najlepšie tímy našej druhej najvyššej hokejovej súťaže tak rozhodne až posledný možný zápas. Duel číslo päť sa odohrá v Liptovskom Mikuláši už v piatok 13. februára o 17:00 hod. „Hrali sme s nimi v prvom kole pred dvomi i tromi rokmi a v oboch prípadoch sme prehrali. Verím, že bude platiť do tretice všetko dobré a Michalovce potrápime,“ povedal nám pred časom Jerguš Bača, predseda predstavenstva MHK 32. Pevne veríme, že sa jeho slová v piatok do bodky naplnia a „Eška“ postúpi.

HK Dukla Michalovce – MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Góly: 37. Drotár, 59. Tkáč – 12. Roháč, 22. Trochta, 52. Trochta
Rozhodovali: Jura – Beniač, Bogdaň
Vylúčení: 8:7 na 2 minúty, navyše Šterbák 10 min za napadnutie a Boboš (obaja Michalovce) 10 min za nešportové správanie – Janči 10 min za napadnutie a Roháč (obaja L.Mikuláš) 10 min za nešportové správanie
Presilovky a oslabenia: 0:0
Divákov: 1550
Zostava MHK 32: Hollý – Nitriansky, T. Devečka, Janči, Mezovský, Hriňa, Kadlubiak, Moravčík – Bartík, Macík, Sukeľ, Roháč, Trochta, Števuliak, Piatka, Uhrík, Kuric, Janček, Poliaček. Tréner: Marián Horváth

Séria v kocke (stav 2:2)*

1. zápas MHK 32 – Michalovce 4:5 po sn
2. zápas MHK 32 – Michalovce 5:4 pp
3. zápas Michalovce – MHK 32 4:3
4. zápas Michalovce – MHK 32 2:3
5. zápas MHK 32 – Michalovce (13.2. o 17:00 ho­d.)

*hrá sa na tri víťazné zápasy

Ilustračné foto: Magdaléna Nahalková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM