Šport

Úspech slovenského skialpu: Liptáci Hlavčo a Šiarnik zabodovali na majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku

Švajčiarske stredisko Verbier/Val de Bagnes bolo dejiskom majstrovstiev sveta v skialpinizme. Spomedzi viac ako 250 športovcov z 23 krajín sveta sa nestratili ani slovenské farby. Reprezentanti z Liptova Jakub Šiarnik a Jožo Hlavčo zabojovali v disciplínach šprint, vertical a individual.

Ilustračný obrázok k článku Úspech slovenského skialpu: Liptáci Hlavčo a Šiarnik zabodovali na majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku
Zdroj: Dnes24.sk

Týždeň vo Verbieri bol kombináciou nádhernej prírody, rôznorodých tratí a podpory množstva fanúšikov. Jakub Šiarnik z klubu ŠK Žiarska dolina (kat. espoir do 23 rokov) a Jozef Hlavčo (kat. seniori) zo Skialpu Bobrovec dosiahli najlepšie výsledky v preteku vertical – Jakub Šiarnik skončil na 12. mieste a Jožo Hlavčo dorazil 32-hý.

Medzinárodná skialpinistická federácia ISMF sa už niekoľko rokov snaží o zaradenie skialpinizmu medzi olympijské športy. Predvedený organizačný prístup, skutočne profesionálne výkony športovcov, zastúpenie 23 krajín a divácky záujem znamenajú výrazný posun vpred.

Na našich kopcoch odštartovala séria slovenského pohára 31. januára pretekom Rallye Červenec. V sobotu 21. februára nasleduje tretie kolo, večerný pretek Malinô Brdo NIGHT SKIALP CHALLENGE.

Skialp Siarnik Hlavco
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM