Romana Buganová Rôzne

V horúčavách drink zaručene poteší: 5 najzaujímavejších nápojov, ktoré ponúkajú na mikulášskych terasách

Počas horúcich letných dní osviežujúci nápoj každému padne vhod. Množstvo ľudí obľubuje si so svojimi známymi posedieť na terasách. Tie v Liptovskom Mikuláši ponúkajú všakovaké drinky, my sme sa zamerali na tie menej tradičné. Ktoré teda zaujali nás?

Ilustračný obrázok k článku V horúčavách drink zaručene poteší: 5 najzaujímavejších nápojov, ktoré ponúkajú na mikulášskych terasách
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

New Lichi Limonade

Medzi nevšedné nápoje tejto sezóny v Liptovskom Mikuláši zaručene patrí New Lichi Limonade. Hlavnou zložkou limonády je kvalitné pyré z tropického ovocia liči, ktoré dodáva nápoju sladkú chuť. Zákazníci si môžu za zvýhodnenú cenu objednať aj menu, ktoré okrem limonády pozostáva aj z espressa. Túto limonádu s naozaj neobvyklou chuťou ponúkajú v podniku Live Caffé.

Mojito s bio mätou

Ďalší podnik z centra Liptovského Mikuláša láka zákazníkov na tradičný obľúbený nápoj Mojito, avšak s jedinečným zložením. Hlavnou ingredienciou je totiž bio mäta, starostlivo pestovaná, bez akejkoľvek chémie. Tento prírodný drink môžete popíjaním objavovať v Liberty Café.

Levanduľová limonáda

Tak ako všetky limonády v unikátnom kultúrnom centre Diera do sveta, aj ich levanduľová topka je vyrábaná bez sirupov a iných umelých prísad. Vďaka 100% výluhu z bio levandule má limonáda veľmi prenikavú chuť i vôňu. A v letných horúčavách ide o veľmi vhodný, osviežujúci nápoj. Cveng dodávajú drinku aj čerstvé čučoriedky.

Levanduľové šumivé víno

Levanduľa je, zdá sa, tento rok v Liptovskom Mikuláši akosi v kurze. Ponúknu vám ju nielen v podobe čaju, či limonády. Levanduľové vínko je vhodné najmä pre ženské pohlavie, pretože so svojimi 4,5%, podávané s ľadom, má príjemnú, osviežujúcu, jemne nasladlú chuť. Ak máte záujem ochutnať zaujimavé osviežujúce šumivé víno, skočte do Q-Wine na jediné levanduľové víno, ktoré sa predáva v Liptovskom Mikuláši. Ak vám vínko zachutí, môžete si domov kúpiť celú fľašu.

Flambovaný Zombie

Na flambované jedlá sú ľudia zvyknutí, viete ale, že v Liptovskom Mikuláši si môžete dať aj flambované drinky? Veľkým lákadlom je flambovaný nápoj s príznačným názvom Zombie. Horiaci plameň nie je jediné čo tento kokteil charakterizuje. Dominantnou zložkou je napríklad aj jamajský rum, ktorý robí nápoj výrazne exotickým. Jeho sladkastá chuť je príjemná, no zároveň veľmi výrazná. Horiaci drink ponúka Cafe & Cocktail.

Čítajte tiež:

Mikulášske námestie praskalo vo švíkoch: Veľká nočná žúrka ako sa patrí! FOTO a VIDEO

Fotografie najzaujimavejších letných nápojov na terasách v Mikuláši
10
Galéria
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM