Michal Paška Rôzne

V Jasnej bude festival outdoorových horských filmov

JASNÁ ADRENALIN Filmfest je názov filmového festivalu outdoorových horských filmov, ktorý sa počas najbližšieho piatku a soboty (2.-3. septembra 2011) uskutoční v Nízkych Tatrách. Charakterizovať ho bude výška, rýchlosť a sloboda.

„Hlavnými hviezdami podujatia budú Roman Dubský, najznámejší slovenský basejumber, ako aj Peter Hámor – slovenský horolezec a himalájista, ktorému sa podarilo vystúpiť na najvyššie vrcholy všetkých kontinentov,“ informovala Katarína Šarafínová, hovorkyňa spoločnosti Tatry mountain resorts, a.s., ktorá festival organizuje.

V piatok a v sobotu si v Jasnej prídu na svoje milovníci horských filmov. Premietať budú filmy, ktoré sú zamerané na biking, climbing, paragliding, freeskiing a divokú vodu. Premietať sa bude vo vynovenom Hoteli SKI & FUN na Záhradkách, v lete tiež známom ako centrum jedného z najobľúbenejších bikeparkov na Slovensku.

„Hosťom piatkového večera bude najznámejší slovenský basejumber Roman Dubský. Sobotný večer bude patriť viacerým známym osobnostiam z rôznych oblastí, ktorí povýšili adrenalín na tú správnu esenciu ich života. Medzi nimi bude Richard Nyeky – top slovenský bouldrista (Bouldering patrí medzi lezecké športové disciplíny. Lezci sa pohybujú v maximálnej výške niekoľkých metrov, aby si pri páde neublížili. Bouldering sa realizuje bez lana, obyčajne na umelých stenách s príchytmi), ale aj Peter Hámor – top slovenský himalajský horolezec a Jožo Krištófy, ktorý bravúrne zvláda aj tie najťažšie skaly,“ spresnila Katarína Šarafínová.

V sobotu sa účastníci môžu zapojiť do downhillových pretekov na bicykloch, či otvoriť nové bouldre v Demänovskej doline. Najväčším ťahákom druhého dňa podujatia bude basejumpový zoskok v tandeme, ktorý predvedie špičkový Roman Dubský.

foto: Tatry mountain resorts

jasna
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM