Zuzana Ročeňová Rôzne

V Jasnej otvoria novinku: Ambulancia s röntgenom priamo vedľa zjazdovky!

Návštevníci najväčšieho slovenského lyžiarskeho strediska Jasná v Nízkych Tatrách budú mať už čoskoro k dispozícii novú ambulanciu. Nachádzať sa má v blízkosti zjazdovej trate a ak všetko pôjde podľa plánu, otvoria ju už čochvíľa!

Ilustračný obrázok k článku V Jasnej otvoria novinku: Ambulancia s röntgenom priamo vedľa zjazdovky!
Zdroj: TASR

Novozriadená neštátna chirurgicko-traumatologická ambulancia sa bude nachádzať v Dome Horskej služby, bezprostredne pri zjazdovej trati na Bielej púti.

„Ak sa nám podarí vybaviť všetky potrebné povolenia a ďalšie formality, ktorých je doslova nespočetné množstvo, chceli by sme ju otvoriť už 20. decembra,“ uviedol chirurg Leo Černý s dlhoročnými skúsenosťami s prevádzkovaním piatich horských zdravotníckych pracovísk v Krkonošiach a na Šumave v ČR.

Ambulancia s bezbariérovým vchodom, čakárňou, ordináciou, ošetrovňou, röntgenologickým pracoviskom bude otvorená denne od rána do neskorého večera vrátane víkendov a sviatkov. Službukonajúci personál bude tvoriť chirurg, anestéziológ, zdravotné sestry a röntgenologický asistent.

„Zdravotnú starostlivosť priblížime zásadným spôsobom priamo k pacientom. Nebudú musieť s každým zranením merať cestu do nemocnice. Tam budeme posielať iba prípady, ktoré si budú vyžadovať hospitalizáciu a operačné zákroky. Podľa skúseností vyriešime viac ako 80 percent ošetrení definitívne u nás,“ dodal Černý.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM