Slávka Kellová Rôzne

V Jasnej sa ešte lyžuje

V Tatrách sa lyžuje v dvoch strediskách, a to v Nízkych Tatrách v Jasnej a vo Vysokých Tatrách na Štrbskom Plese. Jarnú lyžovačku si môžu lyžiari užiť ešte do Veľkej noci, v prípade priaznivého počasia počas víkendov aj dlhšie.

„Na Štrbskom Plese sú podmienky na lyžovanie dobré, na zjazdovkách máme 50 centimetrov snehu. Počas týždňa je ešte v prevádzke štvorsedačková lanovka Solisko Expres a šesťsedačka Furkota, cez víkendy sú v prevádzke všetky dopravné zariadenia,“ priblížila situáciu na Štrbskom Plese Lenka Maťašovská z Parku Snow. Ceny skipasov tu klesli počas jari o tri eurá.

V stredisku Jasná v Nízkych Tatrách je momentálne do 40 centimetrov snehu, počas uplynulej noci pribudlo aj trochu prírodného. Podmienky sú tu podľa Kataríny Šarafínovej z Tatry Mountain Resorts dobré, všetky lanovky sú v prevádzke, okrem lanoviek Srdiečko – Kosodrevina a Otupné – Luková, ktoré jazdia len počas víkendov. Lanovka pod vrchol Chopku už nepremáva.

V Tatranskej Lomnici momentálne beží technická údržba pred letnou sezónou, prevádzka sa tu začne pred Veľkou nocou 21. apríla. „V prípade priaznivých snehových podmienok a v závislosti od údržby je možné, že cez víkendy by sme stredisko ešte spustili,“ doplnila Šarafínová. Aj v Jasnej klesli ceny skipasov, lyžovať sa tu dá celý deň už aj za 13 eur.

Obe strediská sú pred ukončením zimnej sezóny 2010/2011, zatiaľ ju podľa doterajších výsledkov hodnotia pozitívne. Ukončenie sezóny je na Štrbskom Plese naplánované na 24. apríla, kedy, každý kto príde v kostýme, bude môcť lyžovať počas celého dňa zadarmo a najoriginálnejšia a najrýchlejšia maska získa cenu.

V stredisku sa postaví aj máj a tradičnú bodku za sezónou dá 25. apríla chatár na Solisku pochovaním lyže. Údržba lanoviek sa začne hneď po tom a do 10. júna bude v prevádzke len lanovka Solisko a to počas víkendov. Zimná sezóna v Jasnej a v Tatranskej Lomnici bude ukončená v závislosti od počasia, letná prevádzka sa tu začne v máji.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM