Slávka Kellová Rôzne

V L. Hrádku podporujú výstavbu nájomných i komerčných bytov

Liptovskohrádocká radnica podporuje podľa primátora Branislava Trégera výstavbu nájomných a komerčných bytov v snahe vyhovieť viac ako piatim stovkám zaregistrovaných žiadateľov o poskytnutie bývania a zároveň tak zvýšiť dlhodobo stagnujúci počet oby

Samospráva odovzdala v poslednom období do užívania stovku nových nájomných bytov a už od apríla sa do ďalších šesťdesiatich začnú sťahovať prví nájomníci. „Využívame možnosti štátnej podpory, no nemalé prostriedky investujeme z našej kasy do nadštandardnej infraštruktúry, aby nevznikli len všade sa opakujúce projekty nájomných bytových domov. Chceme, aby sa stali plnohodnotnou integrálnou súčasťou našich sídlisk,“ zdôraznil primátor.

Mesto už podľa neho začína pociťovať prílev mladých rodín, do veľkej miery z okolitých hornoliptovských dedín. „Ľudí k nám priťahuje rozvinutá sieť školských zariadení, poliklinika, obchody a oveľa ľahšia dostupnosť mnohých ďalších služieb. Najlepším dôkazom je, že sme už museli zriadiť dve nové triedy v materských školách,“ vysvetlil Tréger. „Myslíme aj na tých, ktorí nechcú nájomný byt, ale chcú svoje bývanie vlastniť. Vychádzame v ústrety investorom výstavby komerčných bytov tak, že stavebný pozemok nemusia kupovať dopredu. Neskôr si ho od mesta kúpia už samotní majitelia bytov,“ dodal primátor s tým, že súkromní investori pracujú na výstavbe viac ako osemdesiat komerčných bytov a v štádiu príprav je i jeden veľký projekt.

zdroj: TASR foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM