Samospráva

V L. Mikuláši sa bude aktívne cvičiť: V meste vyrástli fitnes prvky na posilňovanie

Do Liptovského Mikuláša dorazil projekt SebeRevolta. Myšlienka českého rapera Revolta podporuje zdravý životný štýl mladých ľudí. Do cvičenia v prírode sa však môže zapojiť každý.

Ilustračný obrázok k článku V L. Mikuláši sa bude aktívne cvičiť: V meste vyrástli fitnes prvky na posilňovanie
Foto: Slávka Kellová

V parku Ivana Laučíka na Nábreží a na sídlisku Podbreziny medzi ulicami Agátová a Brezová osadili mladí dobrovoľníci v spolupráci s mestom fitnes prvky, na ktorých sa dá precvičovať horná časť tela. „SebeRevolta je myšlienka, ktorá ťahá deti a mládež od nástrah akými sú drogy a alkohol k zmysluplnejšiemu tráveniu voľného času. My sme doteraz cvičili na starých preliezkach, ale chceli sme, aby sa k nám pridala širšia verejnosť. Preto sme oslovili mesto,“ vysvetlil gymnazista Peter Špirec z Liptovského Mikuláša.

Za 2 500 eur spoločne osadili na dvoch vytipovaných miestach hrazdy a bradlá. „Podbreziny sú plné mladých ľudí, ktorí ich môžu využívať. Cez Park Ivana Laučíka sa tiahne cyklochodník a už v minulosti sme tu vybudovali veľké detské ihrisko. Aktivity ľudí tak toto miesto samé predurčili na športové zameranie. Navyše, ešte v tomto roku osadíme popri cyklochodníku lavičky so smetnými košmi,“ uviedol primátor mesta Alexander Slafkovský.

V rozpočte sa realizáciu projektu ostalo ďalších 2500 eur, ktoré budú v prípade záujmu ľudí investované do rozširovania takýchto plôch na vybraných miestach. „V blízkej dobe plánujeme zorganizovať spoločné cvičenie pre verejnosť, aby sme k tejto aktivite pritiahli čo najviac ľudí,“ dodal Peter Špirec.

12. jún 2014: Mladí ľudia osádzajú hrazdy a bradlá v rámci projektu SebeRevolta
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM