Samospráva

V L. Mikuláši sa už nestratíte: V meste oficiálne pomenovali všetky ulice a mestské časti

Liptovskomikulášska radnica zavŕšila viac ako trojročný proces pomenovania ulíc a verejných priestranstiev. Oficiálne názvy získalo popri takmer ôsmich desiatkach nových ulíc aj osem verejných priestranstiev a päť celých mestských častí.

Ilustračný obrázok k článku V L. Mikuláši sa už nestratíte: V meste oficiálne pomenovali všetky ulice a mestské časti
Foto: Slávka Kellová

Prednostka tamojšieho mestského úradu Anna Rašiová pripomenula, že to bol administratívne a komunikačne veľmi zložitý a náročný proces. „Výsledkom bude už v deviatich mestských častiach oveľa lepšia orientácia nielen pre obyvateľov, ale aj zasahujúce posádky záchranárov a spresnenie navigačných systémov,“ skonštatovala.

„Na budúci rok zavŕši celý tento proces nainštalovanie uličných tabúľ a pridelenie orientačných čísel obyvateľom dotknutých mestských častí,“ spresnila Rašiová s tým, že zmenou názvu niektorých mestských častí sa nemenia adresy tamojších obyvateľov či sídiel firiem.

Prednostka zároveň vyzdvihla v tejto súvislosti úzku spoluprácu mestskej samosprávy so štátnu správou, konkrétne tamojším okresným riaditeľstvom Policajného zboru. „Tieto zmeny sa postupne začlenia do dokladov. Prípadné ich nevyhnutné výmeny či zápisy do registrov budú bezplatné, pretože k zmenách došlo vo verejnom záujme“ dodala.

Nové mestské časti

V oficiálnom zozname ministerstva vnútra je zapísaná i pätica nových mestských častí. Podbreziny, ktoré sa odčlenili od Okoličného, Svätý Štefan nad Veternou Porubou a Ráztoky pri Liptovskej Ondrašovej. Mestská časť Staré Mesto nahradila pôvodný názov Liptovský Mikuláš a v novom názve Vrbica – Nábrežie sa uprednostnil názov pôvodnej obce.

Foto: ilustračné, google

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM