Webnoviny - Rôzne

V Liptovskom Hrádku postavia 96 nájomných bytov

S výstavbou troch bytoviek s 96 nájomnými bytmi začnú v novembri v Liptovskom Hrádku.

Agentúru SITA o tom informoval Pavel Devečka z odboru životného prostredia, výstavby a dopravy liptovskohrádockej radnice. „V prvej etape pôjde o výstavbu troch bytových domov, v ktorých bude 20 jednoizbových, 53 dvojizbových a 23 trojizbových bytov. Byty budú slúžiť najmä pre mladé rodiny,“ povedal. Devečka odhaduje cenu bytoviek podľa súčasných prepočtov a cien na 1,25 mil. eur.

Bytovky vyrastú v priestore medzi železničnou traťou a riekou Belá na mieste škvárového ihriska. Investorom je podnik Stavoindustria z Liptovského Mikuláša. „V súčasnosti sme vydali rozhodnutie o umiestnení stavby a investor pracuje na projekte pre stavebné povolenie. Po predpokladanom začiatku výstavby v novembri tohto roku by sme ju mali ukončiť do jedného roka.“

Mesto po dokončení odkúpi byty od investora. „Radnica doposiaľ nájomné byty nepostavila. O spôsobe výberu budúcich nájomníkov v súčasnosti ešte nie je rozhodnuté,“ dodal Devečka. V Liptovskom Hrádku evidujú 88 žiadateľov o byt. Iný súkromný investor v meste realizuje výstavbu inžinierskych sietí pre 55 rodinných domov v mestskej časti Dovalovo.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM