Pavol Tomčík Šport

V Liptovskom Mikuláši cez víkend majstrovstvá Slovenska v tunelovom lietaní

Jediný veterný tunel na Slovensku Superfly Tatralandia pri Liptovskom Mikuláši sa v sobotu 29. marca stane dejiskom konania prvého ročníka majstrovstiev Slovenska v tunelovom lietaní skupinovej akrobacie štvorčlenných družstiev.

Ilustračný obrázok k článku V Liptovskom Mikuláši cez víkend majstrovstvá Slovenska v tunelovom lietaní
Zdroj: Dnes24.sk

Relative work je športová disciplína, ktorá sa odohráva prevažne v oblakoch a počas voľného pádu vytvárajú parašutisti na oblohe synchronizovane pomocou vlastných tiel obrazce. Už túto sobotu sa na Slovensku premiérovo táto disciplína presunie do uzavretého priestoru aerodynamického tunela. Štvorčlenné tímy budú počas simulácie voľného pádu vytvárať vopred určené obrazy, pričom na ich vytvorenie má každý tím presne vymedzený čas, konkrétne 35 sekúnd.

Ako sa ďalej píše na webe superfly.sk, majstrovstiev Slovenska sa zúčastní osem štvorčlenných tímov, pričom bojovať o víťazstvo budú až v ôsmich súťažných kolách a ich skydiverské schopnosti posúdia profesionálni rozhodcovia. Víťaza spoznáme až po spočítaní bodov zo všetkých súťažných kôl, napätie bude teda podľa organizátorov visieť vo vzduchu až do samého večera.

Foto: superfly.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM