Slávka Kellová Iné športy

V Liptovskom Mikuláši vyrastie Olympijská galéria

Michal Martikán Olympic Gallery venovaná športovej kariére mikulášskeho olympijského kanoistu vyrastie v Liptovskom Mikuláši. Návštevníci si tu budú môcť tiež zašportovať či oddýchnuť.

Autorom projektu je samotný vodný slalomár Michal Martikán. Pôvodným zámerom bolo vybudovať samostatne športovú galériu mikulášskeho rodáka: „Pozemok, kde by mala táto galéria stáť je v mestskom pláne určené pre trojpodlažnú budovu. Preto som sa rozhodol to v mojom pláne využiť ešte aj pre šport, obchod a oddych,“ hovorí Michal Martikán. V športovej galérii by mali návštevníci nájsť fragmenty zachytávajúce Michalovu športovú kariéru a prezentáciu športovej výstroje dvojnásobného držiteľa zlatých a strieborných olympijských medailí.

O termínoch začiatku stavebných prác sa zatiaľ hovoriť nedá. V súčasnosti sa pracuje na projektovej dokumentácii. Galéria by mala mať svoje miesto v západnej časti centra mesta, kde mesto Liptovský Mikuláš predalo pozemok autorovi myšlienky za symbolickú cenu, vďaka pripravovanému zámeru olympijskej galérie.

foto: wikipedia, SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM