Správy

V Liptovskom Mikuláši vzniká netypické ihrisko: Žiadne preliezačky na ňom nenájdete

Maľované ihrisko má dať priestor detskej kreativite. Práve vzniká prvé, mesto však nevylučuje, že ho doplnia ďalšie.

Ilustračný obrázok k článku V Liptovskom Mikuláši vzniká netypické ihrisko: Žiadne preliezačky na ňom nenájdete
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Prvé detské maľované ihrisko v Liptovskom Mikuláši vzniká v týchto dňoch na Žiarskej ulici na Podbrezinách. Vybrali preň nevyužívanú asfaltovú plochu medzi bytovkami. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Ihrisko z obrazcov

„Je to ideálne miesto, kde by sme projekt maľovaných detských ihrísk chceli spustiť. Verím, že najmä deti si miesto obľúbia na voľnočasové aktivity,“ povedal primátor mesta Ján Blcháč.

Maľované detské ihrisko sa skladá z obrazcov, ktoré deťom poskytnú priestor na hry, súťaže, či rozširovanie hraníc ich poznania. Ihrisko tohto typu má potešiť malé, ale i väčšie deti.

Voľné asfaltové plochy

„V meste máme mnoho detských ihrísk, ale všetky tvoria klasické preliezačky a iné prvky. Na druhej strane máme po meste viacero asfaltových plôch, ktoré sú pozostatok bývalých športovísk, alebo sa ako športoviská stále používajú. Niektoré z týchto málo využívaných plôch chceme využiť na namaľovanie detských ihrísk,“ priblížil zámer Gabriel Lengyel z odboru dopravy liptovskomiku­lášskeho mestského úradu.

Ihrisko tvoria mestské verejnoprospešné služby. Po pilotnom budú takéto ihrisko realizovať aj v iných mestských častiach, dodal Lengyel.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM