Tomáš Batiz Správy

V Mikuláši budeme môcť za parkované zaplatiť cez aplikáciu: Poznáme DÁTUM zmeny

Viaceré parkoviská v Liptovskom Mikuláši, najmä tie v centre mesta, sú platené. Úhrada parkovného bude po novom o čosi jednoduchšia.

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši budeme môcť za parkované zaplatiť cez aplikáciu: Poznáme DÁTUM zmeny
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto začne prevádzkovať na svojich platených parkoviskách smart parkovací systém. Poplatok za parkovanie si tak budete môcť uhradiť prostredníctvom mobilnej aplikácie. Informáciu potvrdila Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Milkuláš.

Okrem platby bude aplikácia, ktorá bude v našom meste funkčná od 1. marca, poskytovať aj ďalšie funkcie. „Vyhľadáte si cez ňu napríklad parkovisko okolo bodu záujmu a získate prehľad parkovísk v meste, všetko na mapových podkladoch. Aplikácia poslúži aj ako navigácia na cieľové parkovisko, oznámi vám, že vám končí platnosť parkovacieho lístka a ponúkne možnosť predĺženia parkovacej doby,“ upresnila Čapčíková.

Cena parkovného sa nezmení

Cena parkovného sa pre motoristov nemení a samozrejme aj naďalej budeme môcť platiť prostredníctvom automatov. „Tento systém je novou formou platenia za parkovanie, ktorá jednak zjednodušuje úhradu (vodič nemusí mať pri sebe mince a nemusí ísť k automatu – pozn. aut.) a môže zaplatiť pohodlne z akéhokoľvek miesta s prístupom na internet. Taktiež má možnosť predĺženia parkovania bez nutnosti vracať sa späť k automatu,“ doplnila mikulášska hovorkyňa.

Na troch mikulášskych parkoviskách

Systém sa týka mestských platených parkovísk pri Čiernom orlovi, pri Katolíckom dome a na železničnej stanici. Mobilná aplikácia funguje pre smartfóny s operačným systémom android, ako aj pre ajfóny s operačným systémom IOS. Aplikácia má názov ParkDots a je možné si ju bezplatne stiahnuť z internetu.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM