Tomáš Batiz Správy Samospráva

V Mikuláši dokončujú novú svadobnú miestnosť: Od tohto dátumu si môžete plánovať obrady, VIDEO

Rekonštrukčné práce v mestskom úrade sú v plnom prúde. Nové priestori čakajú aj svadobnú miestnosť.

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši dokončujú novú svadobnú miestnosť: Od tohto dátumu si môžete plánovať obrady, VIDEO
2
Galéria
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Na Mestsom úrade v Liptovskom Mikuláši sa naplno pracuje. Nová svadobná miestnosť pomaly vzniká oproti podateľni. Presťahuje sa tam z tretieho poschodia na prízemie.

„Už v lete sa snúbenci budú môcť sobášiť v novej mikulášskej obradnej sieni, skonštatovala Viktória Čapčíková,“ hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Prvých zamilovaných by mohli oddať v zrekonštruovaných priestoroch na mestskom úrade v druhej polovici júna. „Nová sobášna miestnosť bude oproti starým priestorom modernejšia, prispôsobená slávnostným udalostiam tak, ako si to tieto obrady zaslúžia. Budú v nej predsa vznikať spomienky, ktoré si ľudia pamätajú celý život,“ uviedol primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Pôvodne sa sobášna sieň nachádzala na treťom poschodí mestského úradu a pri obrade v nej mohlo sedieť 20 hostí. Nová miestnosť na prízemí je dostupnejšia, priestory nadobúdajú črty reprezentatívnej siene s kapacitou 68 miest. „Staré priestory na prízemí prerábame na zázemie pre sobášiacich, miestnosť pre matrikárku s prípravou mladomanželov pred obradom a samotnú sobášnu miestnosť. Hlavnou časťou stavebných prác sú interiérové úpravy priestoru, drevené obklady, sadrokartónové podhľady, osvetlenie a vybavenie. Cena týchto prác je približne 84-tisíc eur,“ zhrnul Miloš Berník z oddelenia výstavby.

Popri stavebných prácach sa do sobášnej miestnosti buduje aj vzduchotechnika. Sobáše aj uvítania detí do života sa zatiaľ vykonávajú v pôvodnej obradnej sieni na treťom poschodí mikulášskeho mestského úradu.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM