Tomáš Batiz Krimi

V Mikuláši podviedli dôchodkyňu (86): Nezvyčajná finta!

Terčom podvodníkov v Liptovskom Mikuláši sa stala dôchodkyňa, ktorej odcudzili väčšiu finančnú hotovosť.

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši podviedli dôchodkyňu (86): Nezvyčajná finta!
Zdroj: TASR

Polícia v Liptovskom Mikuláši pátra po doposiaľ neznámych páchateľoch, ktorí pod vymyslenou zámienkou podviedli dôchodkyňu. Mikulaš24 o tom informovala Jana Balogová, krajská hovorkyňa polície v Žiline.

Ako informuje policajná hovorkyňa, v utorok 6. novembra napoludnie oslovili dvaja neznámi muži v mestskej časti Andice v Liptovskom Mikuláši 86 ročnú dôchodkyňu. „Pod zámienkou, že pracujú pre Červený kríž a v spolupráci so Žilinským samosprávnym krajom rozdávajú dôchodcom debničku jabĺk a 200 eur na prilepšenie. S dôchodkyňou vošli do rodinného domu a požiadali ju o 300,– eur, vraj majú len 500-eurovú bankovku. Dôchodkyňa vošla do spálne a vybrala hotovosť 300,–eur. Jeden z páchateľov odišiel do vozidla, v ktorom si mal zabudnúť peňaženku a druhý požiadal dôchodkyňu o občiansky preukaz, z ktorého si mal odpisovať údaje,“ konštatuje Balogová.

Podĺa polície následne z domu odišiel aj druhý z páchateľov, že ide po peniaze a už sa nevrátil. Vzápätí dôchodkyňa zistila, že zo skrine v spálni, odkiaľ predtým vyberala peniaze, jej chýba obálka s hotovosťou 1400,–eur a tiež aj mobilný telefón z kuchyne.

„Celkovo spôsobili dôchodkyni škodu za 1450,–€,“ informuje Balogová.

Prípad prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. Po páchateľoch polícia intenzívne pátra.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM