Tomáš Batiz Správy

V Mikuláši pribudnú tri autobusy: Novinkou budú zastávky na znamenie

V Liptovskom Mikuláši boli do užívania nasadené tri nové autobusy. Novinkou sú aj zastávky na znamenie.

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši pribudnú tri autobusy: Novinkou budú zastávky na znamenie
Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok 12. decembra boli do prevádzky v MAD Liptovský Mikuláš nasadené tri nové autobusy s veľkou kapacitou 89 miest. Informovala o tom Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

“Doplnil sa tak vozidlový park s ôsmimi novými stredne veľkými vozidlami z leta tohto roku. Mesto tým zavŕšilo modernizáciu cestovania v autobusovou dopravou,” uvádza Čapčíková.

Nové autobusy majú bezbariérové vstupy, sú plne klimatizované, vybavené informačnými technológiami a sú maximálne ekologické. Cestujúcim a vodičom poskytujú vysoký štandard bezpečnosti a pohodlia pri preprave.

Zastávky na znamenie Ako informuje mikulášska radnica, v meste pribudlo 15 zastávok na znamenie “Od 15. decembra sa zmenia niektoré autobusové zastávky zo stálych na zastávky na znamenie. To znamená, že na týchto zastávkach budú autobusy zastavovať v prípade, že bude niekto vystupovať alebo nastupovať,” vysvetľuje hovorkyňa mesta.

Ak chce cestujúci nastúpiť na zastávke na znamenie, musí viditeľne stáť v priestore zastávky. V prípade vystúpenia cestujúci vodičovi signalizuje úmysel stlačením červeného tlačidla STOP, ktoré sa nachádza v autobusoch na madlách, prípadne aj pri vyhradených sedadlách. Taktiež môže použiť zelené tlačidlo s piktogramom ruky na dverách. „Cieľom tohto opatrenia je zrýchlenie dopravy,“vysvetlil Gabriel Lengyel.

Zoznam zastávok na znamenie: Alexyho – Cestné stavby; Borbisova – bytovky; Borbisova – Vrbický cintorín; Kollárova – Geodézia; Nová – Lidl; Priemyselná – Deltech; Priemyselná – Vrbický cintorín; Nábrežie – Vrbická; Podtatranského – bytovky; Podtatranského – záhradné mesto; Rumanova – úrad práce; Čsl. brigády – základná škola; Zápotockého; Nálepkova – VPS; Ploštínska cesta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM